Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

5 stvari, ki jih mora vsebovati izdelek proti staranju kože

Verjetno ste že slišali, da je vnos pravih hranil oziroma primerna prehrana ključna za zdravo življenje. Povsem enako velja tudi za vašo kožo. Na to, kako se bo vaša koža 'starala', pa poleg tega močno vplivajo tudi izdelki, s katerimi negujete vašo kožo. Ekipa Paula's Choice ve, da prave sestavine vaši koži zagotavljajo izjemne rezultate. Ti so vidni v koži, ki je videti bolj zdrava, mlajša in ima manj gub. Ne glede na to, kako obetavno je slišati ime nekega izdelka in kaj vse ta izdelek obljublja, od učvrščevanja do pomlajevanja, je jasno le eno. Dober antioksidantni izdelek mora vsebovati teh 5 sestavin.

 

Zaman čakate na rezultate? Posvetite negi vaše kože toliko, kot posvetite vaši prehrani!

Ne gre za primerjavo naravnih in sintetičnih sestavin, ampak za primerjavo potreb vašega telesa s potrebami vaše kože. Vemo, da naše telo zato, da bi ostalo zdravo, potrebuje primerno prehrano. Pa vendar nas kozmetična industrija prepričuje v koristi ene same, čudežne sestavine! Bolj eksotično zveni ime sestavine, več možnosti obstaja, da se potrošnika prepriča, da je pa morda tokrat končno našel pravi izdelek za svojo kožo. Toda ali niste opazili, da z vsemi čudežnimi sestavinami, ki nam jih predstavljajo vsak mesec znova, nobena od njih ne deluje, kot obljublja, prav tako pa ni opravljenih nikakršnih raziskav, ki bi potrjevale (večinoma) nesmiselne trditve in obljube?

Dejstvo je, da dobra vlažilna krema ne more vsebovati le ene sestavine. Tako kot tudi vaša prehrana ne vsebuje le ene določene vrste hrane, ki bi bila dovolj za zdravo funkcioniranje našega telesa. Koža potrebuje uravnoteženo mešanico učinkovitih sestavin, ki zmanjšujejo pojav gubic. Pomislite; če bi se prehranjevali le z eno vrsto hrano ali le enim vitaminom, bi vaše telo hitro postalo nezdravo in podhranjeno.  In povsem enako velja za vašo kožo! Koža je naš največji telesni organ, ki potrebuje raznovrstne sestavine za lep in zdrav videz, ki ne razkriva znakov staranja.

 

Ne ozirajte se na blagovne znamke!

Ste pripravljeni na presenetljivo resnico? Razen tega, da izdelek vsebuje navedene sestavine, vam ime in opis ne razkrijeta POPOLNOMA NIČESAR o tem izdelku. Za večino dermatologov to ni nikakršna novost. Dr. Zoe D. Draelos  v svoji najnovejši raziskavi, ki jo izvaja kot svetovalka za Procter & Gamble, priznava: »Ne glede na to, ali je to puder, nočna krema, krema za sončenje z zaščitnim faktorjem ali antioksidantni serum, osnova izdelka je enaka kot pri klasični vlažilni kremi.« Resnica je, da v izdelku, ki je namenjen ali se oglašuje kot vlažilna krema v primerjavi z izdelki, ki trdijo, da učinkujejo pomlajevalno, učvrščevalno, proti staranju ali kaj ostalega, NI BISTVENE RAZLIKE. Povzetek njene objavljene raziskave pravi: »Večina izdelkov, namenjenih negi kože je pravzaprav navadna vlažilna krema z dodanimi sestavinami, ki podpirajo marketinške trditve.«

Da bi izdelek dejansko imel učinek na kožo – ne glede na obliko izdelka, njegovo ime in njegove obljube –  bi morale vse vlažilne kreme vsebovati dokazano učinkovite sestavine, ki lahko koži resnično pomagajo ubraniti znake staranja. Ne zanašajte se na super zveneča imena in visokoleteče obljube o tem, kako bo izdelek pomagal vaši koži, saj na koncu ne bo prazna le vaša denarnica; z napačno izbranimi izdelki dolgoročno lahko svoji koži celo škodite. Vaša koža potrebuje sestavine, ki podpirajo in vzdržujejo njeno strukturo, zmanjšajo škodo, ki jo povzročajo prosti radikali in pomagajo že poškodovanim celicam delovati bolj normalno.  Zapomnite si; ne glede na to kaj izdelek obljublja – teh 5 sestavin v izdelku je največ, kar dejansko pomaga pri zmanjševanju nastajanja znakov staranja.

Priporočamo vam naslednje izdelke

 

5 stvari brez katerih vaša koža preprosto ne more

1. Antioksidanti

Antioksidanti so za vsakodnevno nego vaše kože brez dvoma  nujno potrebni. Obstaja precej odličnih antioksidantov, ki jih lahko in mora vsebovati izdelek za nego kože. Pod antioksidante štejemo različne oblike vitaminov A, C in E; superoksidna dismutaza, betakaroten, glutation, selen, zeleni čaj, izvleček soje, izvleček grozdja, izvleček granatnega jabolka pa so le nekateri izmed mnogih. Več jih vsebuje vaš izdelek za vsakodnevno kože, tem bolje!

Antioksidanti lahko:

 • Ščitijo pred prostimi radikali ali zmanjšujejo že nastalo škodo na koži, ki jo dan za dnem povzročajo prosti radikali in vnetja, ki kožo uničujejo skozi čas.
 • Okrepijo učinek sončnih krem z zaščitnim faktorjem in ščitijo kožo pred neugodnimi vplivi okolja.
 • Pomagajo pri celjenju kože in proizvodnji zdravega kolagena.
 • Če so shranjeni v lončku, lahko po tem, ko lonček odpremo  in vanj spustimo zrak, postanejo manj učinkoviti.

 

2. Koži podobne sestavine

Zdrava in mlada koža že sama po sebi vsebuje sestavine, ki jo delajo mehko, pomagajo zadrževati vodo, ščitijo pred okoljskimi vplivi, se borijo pred infekcijami in obnavljajo zunanjo (povrhnjica) in notranjo (podkožje) zaščitno plast kože.  Te sestavine so lahko ceramidi, lecitin, glicerin, maščobne kisline, polisaharidi, hialuronska kislina, natrijev PCA, kolagen, elastin, proteini, aminokisline, holesterol, glikozaminglikani in še mnogo drugih.

Koži podobne sestavine imajo naslednje funkcije:

 • Zagotavljajo koži sestavine, ki jih potrebuje za obnovo povrhnjice; vaša koža ne more zadrževati vlage, če je zunanja plast vaše kože poškodovana, na koži pa se posledično vidi vse več gubic.
 • Posnemajo dejansko strukturo kože in tako preprečujejo izgubo vlage za bolj enakomeren in gladek videz kože.
 • Pomagajo učvrstiti naravno sposobnost kože za normalno delovanje v boju pred okoljskimi vplivi in stresom.
 • Dramatično izboljšajo teksturo kože in pri stalni uporabi odpravijo suho kožo.

 

3. Sestavine, ki vplivajo na celično delovanje

Rezultat pretiranega izpostavljanja sončnim žarkom, staranja in hormonskih sprememb, so dokončno poškodovane kožne celice, kar pomeni, da se regenerirajo v nenormalne, mutirajoče, okvarjene ter grobe in stare celice. Če želimo, da prične koža proizvajati bolj zdrave, mlajše celice, ji moramo priskrbeti dovolj sestavin, ki vplivajo na celice na način, da prične proizvajati boljše celice, namesto slabih. To je zelo vznemirljivo področje nege kože! Ključni igralci v tej skupini so niacinamid, retinol, sintetični peptidi, lecitin in adenosine trifosfat.

Sestavine, ki vplivajo na celično delovanje, naj bi imele naslednje funkcije:

 • Sposobnost vplivanja na kožne celice, da so videti normalne, zdrave in nepoškodovane in da tako tudi funkcionirajo.
 • Sposobnost vplivanja na celice, ki povzročajo škodo, tako, da prekinejo škodljivo delovanje.
 • Zmanjševanje  poškodb na celičnem nivoju, ki vodijo k uničenju podpornih elementov kože in tako preprečujejo pojav močnih gub.

 

4. Kreme za sončenje z zaščitnim faktorjem

Sonce stara kožo in povzroča kožnega raka -  pravzaprav je sonce najbolj karcenogeni naravni dejavnik! 75 % vsega tega, kar povezujemo s staranjem, povzroča nezaščiteno izpostavljanje sončnim žarkom. Uporaba dnevne kreme z zaščitnim faktorjem je torej nujna. Za zadostno zaščito pred UVA žarki mora vaša krema vsebovati eno ali več naslednjih sestavin: titanium dioxide, zinc oxide, avobenzone, ecamsule ali Tinosorb.

Dnevna uporaba kreme za sončenje s pravimi sestavinami, bi morala:

 • Preprečiti poškodbe na vaši koži v obliki gubic, kroničnega vnetja in 'starostnih peg', najpomembnejša pa je seveda zaščita pred kožnim rakom! 
 • Ustrezno ščititi proti UVB sončnim žarkom, ki povzročajo opekline in UVA sončnim žarkom, ki povzročajo staranje kože.
 • Imeti zaščitni faktor 15 ali več, faktorji višji od 45 imajo lahko nasprotni učinek.
 • Biti edina prava razlika med dnevno in nočno kremo.

 

5. Formula, ki ustreza tipu vaše kože

Zdaj, ko ste izvedeli, kaj mora vsebovati prav vsaka krema, ki bi dejansko lahko imela učinek na vašo kožo, ostaja še eno vprašanje: Kakšen izdelek sedaj kupiti, losjon, gel, serum, kremo ali tekočino? 

Kako izberemo pravi izdelek?

 • Bolj goste kreme ali mazila vsebujejo vlažilce, ki so odlični le za suho do zelo suho kožo. Obstaja na tisoče vlažilcev, vendar tisti, ki se jih največ uporablja vsebujejo neodišavljena rastlinska olja, shea maslo, kokosovo maslo, maščobne kisline in trigliceride.
 • Losjoni in serumi so idealni za normalno do mešano kožo zaradi njihove lahke teksture.
 • Geli, tekočine in serumi, ki niso na vodni osnovi imajo zelo veliko verjetnost, da vam ne bodo zamašili por in so najbolj primerni za mastno kožo ali kožo nagnjeno k mozoljem, saj ne zadržujejo ali spodbujajo/stimulirajo proizvodnjo maščobe.
 • Mešani koži lahko koristijo različni izdelki: na primer; gel na mastnem predelu (običajno je to sredina obraza) in bolj kremaste strukture na bolj suhih predelih.

 

Ne zapustite svojega doma brez njih!

Ne glede na to, kje kupujete izdelke in koliko za njih potrošite, čudežni napoj za instantno pomladitev kože ne obstaja; pa vendar, dobra novica je, da obstajajo izjemne sestavine z dokazanimi dolgoročnimi učinki na zdravje in videz vaše kože.  Bodisi so sestavine v losjonu, kremi, gelu ali v serumu, vsak tip kože potrebuje najboljše možne sestavine zato, da je koža bolj zdrava, da je videti mlajša in z manj gubicami ter se lahko bori proti okoljskimi vplivi, ki povzročajo staranje kože. 
Kreme za sončenje z zaščitnim faktorjem, antioksidanti, koži podobne sestavine in sestavine, ki vplivajo na celično delovanje - to je tisto, kar mora zagotoviti najboljša krema proti staranju kože!

 

(Viri literature: Plastic and Reconstructive Surgery, Februar 2010, strani 719-724; Journal of European Academy of Dermatology and Venereology, Februar 2010, strani 219-222; Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprolology, Januar-Februar 2010, strani 20-26; Plastic and Reconstructive Surgery, Januar 2010, strani 378-383; American Journal of Clinical Dermatology, April 2010, strani 95-102; Journal of Drugs in Dermatology, Oktober 2009, strani 932-936; Archives of Dermatological Research, September 2009, strani 609-613; Journal of Drugs in Dermatology, September 2009, strani 879-882;Journal of Investigative Dermatology, Avgust 2009, strani 56-59; Journal of Cosmetic Science, Julij-Avgust 2009, strani 415-422; The Journal of Dermatological Treatment, 2009, Vol. 5, strani 276-281; Experimental Dermatology, December 2008, strani 1063-1072; The Journal of Dermatology, Oktober 2008, strani 637-642; Journal of European Academy of Dermatology and Venereology, September 2008, strani 1110-1118; Photodermatology, Photoimmunology and Photomedicine, Avgust 2008, strani 164-174.) 

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w