Spoštovane stranke! Zaradi povečanega obsega naročil bodo vaši paketi odposlani z manjšo zamudo. Hvala vam za razumevanje.

Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

5 stvari, ki jih morate vedeti pred prvo uporabo AHA in BHA izdelkov

Ste že slišali ogromno o učinkih AHA in BHA kislin, vendar še vedno odlašate z uporabo? Mogoče se vam zdi izbira ustreznega izdelka komplicirana ali pa se bojite, da ne boste izbrali pravega izdelka zase.

Različne kisline, različne koncentracije, različni tipi izdelkov … Kako se odločiti? Dobra novica je, da vam ni potrebno poznati vseh možnosti na trgu, da bi začeli uživati v fantastičnih učinkih, ki jih kisline lahko prinesejo vaši koži. Potrebno je poznati samo 5 stvari, preden se odločite za prvo uporabo. Preverite v nadaljevanju.

Začnite postopoma in s posluhom za svojo kožo

Za začetek izberite izdelke s šibkejšo koncentracijo AHA ali BHA kislin, da se koža privadi na njihovo delovanje in se izognete morebitnemu draženju. Pri AHA začnite z izdelki z vsebnostjo med 5 in 8 % kislin, medtem ko pri BHA lahko začnete z izdelki z 1 ali 2 % kisline. Če vaša koža dobro sprejme izdelke z nižjimi koncentracijami kislin, vendar se vam zdi, da ne dosežejo svojega optimalnega učinka, lahko v nego uvedete AHA ali BHA izdelke z višjimi vsebnostmi aktivnih sestavnih. Nikakor pa ne začnite z močnimi izdelki, če kislin nikoli prej niste uporabljali ali pa je vaša koža občutljiva.

Na enak način želite postopoma uvesti AHA in BHA izdelke v svojo nego. Zato pričnite z enim izdelkom - bodisi AHA, bodisi BHA. Ne uvajajte pa obeh vrst kislin skupaj, četudi si čez čas želite kombinirati AHA in BHA. Učinek je namreč lahko premočen in razdraži vašo kožo, hkrati pa v primeru iritacij ali celo alergijskih reakcij ne boste vedeli, kateri izdelek jih je povzročil.

Izbrani izdelek s kislinami začnite uporabljati na 2-3 dni, samo zvečer. Pri tem bodite pozorni na reakcije vaše kože in učinek. Če ne opazite nobenih negativnih posledic (rdečica, draženje ali vnetje), lahko izdelek začnete uporabljati vsak dan - samo zvečer ali po potrebi zjutraj in zvečer.

Šele čez čas, ko se koža navadi na učinek kislin, pričnite eksperimentirati, dokler ne najdete idealne nege, ki vam zagotavlja najboljše rezultate.

Uporabljate lahko samo eno vrsto kislin tako pogosto, kolikor je potrebno za želene rezultate. Če nimate izrazitih težav, vam bo zadostovala tudi uporaba 1- ali 2-krat na teden.

Kombinirate lahko tudi AHA in BHA izdelke, tako da zjutraj uporabite AHA in zvečer BHA ali obratno. Nikar pa ne nanašajte AHA in BHA izdelkov enih čez druge, saj bo učinek pretiran in bo povzročil iritacije.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Paula’s Choice

Redna cena: 33,00 €

Special Price 28,05 €

Paula’s Choice

Redna cena: 35,00 €

Special Price 29,75 €

Paula’s Choice

Redna cena: 34,00 €

Special Price 28,90 €

Izberite izdelek, ki ostane na koži

Ko se odločite za uporabo AHA ali BHA kislin, jih boste lahko našli v najrazličnejših tipih izdelkov - od serumov, mask in krem do čistilcev in tonikov. Zagotovo so dobrodošla sestavina v marsikaterem izdelku, vendar na žalost kisline v izdelkih, ki jih odstranimo ali speremo s kože, enostavno nimajo dovolj časa, da bi učinkovito delovale

V čistilih za kožo z aknami in ogrci boste pogosto zasledili salicilno kislino, ki je pravzaprav edina BHA kislina. A pomislite, v 10 sekundah, ko si umivamo obraz, salicilna kislina preprosto ne more prodreti v pore in jih očistiti.

Zato vam priporočamo, da za optimalne rezultate izberete AHA in BHA izdelke, ki jih pustite dlje časa na koži. Najboljši AHA in BHA izdelki so toniki, serumi, losjoni, kreme in maske.

Ni vsak pekoč občutek alergijska reakcija ali iritacija

Pri uporabi AHA ali BHA kislin želite biti še posebej pozorni na odzive vaše kože. Gre za izjemno učinkovite sestavine, ki jih mogoče vaša koža ne bo dobro prenesla. Vsaj na začetku. Zato redno spremljajte, ali opazite kakršne koli nenavadne reakcije in po potrebi prilagodite svojo negovalno rutino, tako da zmanjšate ali za nekaj časa opustite uporabo AHA ali BHA izdelkov.

Pri tem moramo poudariti, da je nekoliko pekoč ali mravljinčast občutek takoj po nanosu kislin popolnoma normalen. Praviloma traja od nekaj sekund do minute ali dveh. Z redno in dolgotrajno uporabo se koža navadi na kisline in je občutek vedno manj intenziven.

Če pa pekoč ali drug neprijeten občutek traja dlje časa po nanosu, očistite obraz z nežnim čistilcem in uporabite svojo običajno negovalno rutino, seveda brez AHA ali BHA izdelkov. Ponovno lahko poskusite z uporabo čez nekaj dni. Tako boste vedeli, da je šlo za trenutno iritacijo ali pa vam izdelek žal ne ustreza.

Nikoli ne pozabite na sončno zaščito

Dosledna uporaba sončne zaščite naj bi bila del vsake učinkovite nege. Ko pa začnete uporabljati izdelke s kislinami, pa je še toliko pomembnejša. AHA kisline namreč lahko povečajo občutljivost na sončne žarke, zato je ključnega pomena, da pri redni uporabi AHA kislin vsako jutro nanesete z izdelek z zaščitnim faktorjem 30 ali več.

BHA kisline naj sicer ne bi povzročale višje občutljivosti na sonce, a sončna zaščita ostaja nujen zadnji korak v jutranji rutini. Če se namreč ne zaščitite pred škodljivimi UV žarki je tudi uporaba izdelkov s kislinami zaman. Medtem ko bodo kisline vašo kožo očistile in zgladile, bo izpostavljenost UV žarkom brez sončne zaščite povzročila nastanek vidnih znakov prezgodnjega staranja: linije in gube, pust ten, pigmentacija, neenakomeren ten.

Priporočamo vam naslednje izdelke za sončno zaščito

Paula’s Choice

Redna cena: 35,00 €

Special Price 29,75 €

Paula’s Choice

Redna cena: 39,00 €

Special Price 33,15 €

Paula’s Choice

Redna cena: 39,00 €

Special Price 33,15 €


VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w