Spletna trgovina Superskin deluje nemoteno. Covid-19 nasveti in priporočila glede dostave. Preberi več > 

Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Do sedaj, vsakdo ve, oziroma bi moral vedeti, da je sončna krema najboljša krema "proti gubam". Dnevna uporaba sončnih krem širokega spektra z zaščitnim faktorjem 25 ali več, je najboljši način preprečevanja prezgodnjega staranja kože, pigmentnih madežev in izgube sijaja.

Vas že slišimo, ko bi le to bilo vse, kajne? Če imate mastno kožo (še posebej, če ste nagnjeni k aknam), že verjetno veste iz izkušenj, da je najti pravo zaščitno kremo pred soncem zahtevna naloga – in njena uporaba je pomembna iz vseh zgoraj navedenih razlogov, hkrati pa zaščita kože pred poškodbami sonca pospešuje celjenje rdečih madežev, nastalih zaradi aken.

 

Smernice za izbiro sončne kreme za mastno kožo

Preden pridemo do naših najljubših krem, začnimo z nekaj nasveti, ki vam bodo olajšali nakup vaše sončne kreme!

  • Poiščite lahko sončno kremo (lahek in tekoč losjon), ki matira kožo. Dobro oblikovane sončne kreme na vodni osnovi z vpojnimi sestavinami, kot sta silicijev dioksid ali isododecane naj bodo prva izbira!
  • Izogibajte se formulam z emolienti, kot so rastlinska olja in maščobne kisline, ki pogosto povzročajo sijoč obraz (prav tako pa povzročijo, da vaša ličila izginejo z vašega obraza že do kosila).
  • Držite se formul z zaščitnim faktorjem 25 ali več. Obsežna raziskava je dokazala, da je najbolje uporabiti višjo raven SPF, saj mnogi skoparijo s količino uporabljene sončne kreme (kar zmanjša raven zaščitnega faktorja, kateri je sicer označen na etiketi).
  • Ne priporočamo, da se zanašate na vaša ličila kot na edini vir zaščite pred soncem - razen če ste jih pripravljeni vedno znova nanašati (prosim, ne), saj le redko kdo od nas nanese dovolj podlage, tonirane vlažilne kreme ali BB kreme, da bi zagotavljalo takšno raven zaščite, kot je navedena na etiketi.
  • Če je mogoče, poiščite sončno kremo, ki vključuje dodatne antioksidante in pomirjevalne sestavine, saj so raziskave pokazale, da antioksidanti izboljšajo sposobnost sončne kreme, da zaščiti vašo kožo pred izpostavljanjem UV žarkom (Journal of Cosmetic Laser Therapy, 2010).

Priporočamo vam naslednje izdelke

6 Ultra-lahkih sončnih krem za mastno kožo 

Vsaka izmed izbranih sončnih krem ustreza omenjenim merilom in deluje odlično za tiste z mastno do mešano kožo (vključno s kožo, nagnjeno k aknam). Konec koncev, le vi lahko določite, ali je sončna krema prava izbira za vaše osebne estetske preference, vendar pa so teh pet predlogov med najboljšimi za vaš tip kože:

1. Paula’s Choice Resist Daily Youth-Extending Fluid SPF 50. Formula na vodni osnovi, ki je skoraj ne boste občutili na koži, je napolnjena s pomirjevalnimi sestavinami in antioksidanti.

2. Paula's Choice Clear Ultra-Light Daily Hydrating Fluid SPF 30. Tekstura fluida daje mastni koži čaroben končni videz.

3. Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30. Ta lahka formula s cinkovim oksidom kožo učvrščuje ter ji daje matiran videz.

4. Paula's Choice Calm Mineral Moisturizer SPF 30 for normal to oily skin. Lahek losjon odlično vlaži kožo brez dodatnega mastnega sijaja.

5. Paula’s Choice Skin Balancing Ultra Sheer Daily Defense SPF 30. Ultra lahka formula pomaga nadzorovati maščobe ter kožo nežno matira.

6. Paula's Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50Krema za sončno zaščito, polna antioksidantov, ponuja široko spektrsko zaščito pred sončnimi žarki tako za obraz kot telo, na koži pa ne pušča mastnega ali voskastega filma.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w