Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Razumemo vašo frustracijo: pogled v ogledalo pokaže znake prvih gub. Najdete jih okoli oči, okoli ust in celo na čelu. Koža pa sploh ni več tako napeta kot včasih. Nekje okoli 30. leta lahko opazimo prve gubice, če pa ste se veliko izpostavljali sončnim žarkom (ali solariju) in niste poskrbeli za ustrezno zaščito, pa se koža prične starati že veliko prej. Ne glede na vašo starost, pa se ponavadi skrb in strah, ki ga čutite pred staranjem, odraža v pretiranem zapravljanju za raznovrstne izdelke, ki naj bi znake staranja preprečili.

Dejstvo: Izdelki proti staranju kože (anti-wrinkle), ki ne dajejo rezultatov, kot jih obljubljajo, so izguba denarja in vam prinašajo nič drugega kot razočaranje.

Preden boste lahko začeli pametno izbirati in kupovati izdelke, ki lahko znatno izboljšajo videz vaše kože, morate razumeti, zakaj se vaša koža pravzaprav stara. 

 

Kaj se skriva za gubicami?

Staranje in gubanje je posledica kompleksnega skupka dogodkov in dejavnikov:

Poškodbe kot posledica sončenja
Ponavljajoče izpostavljanje nevarnim in karcenogenim sončnim žarkom (ali solariju) uničuje kolagen, elastin in prične se proizvajanje abnormalnih kožnih celic, ki ne morejo več delovati kot zdrave celice oz. mlada koža. To je tudi glavni vzrok pojava gub.
 
Genetika

Barva kože ima velik učinek na to, kako ko se vaša koža spoprijema s poškodbami, ki so nastale od sončenja. Če ste podedovali temnejšo polt kože, boste manj občutljivi na učinke, ki jih ima sončenje na vašo kožo.
 
Kronološko staranje

Vsako leto smo starejši in vsako dodatno leto negativno učinkuje na našo kožo, kot tudi na naše telo.
 
Izguba hormonov

Menopavza pri ženskah spremeni teksturo in elastičnost kože. Najpogostejši znak? Koža se prične povešati in tanjšati, ko jo uščipnemo, ne 'skoči' nazaj.
 
Zmanjšanje kostne gostote in maščobe

Vašo kožo podpirajo kosti in maščoba. Med procesom staranja se nekaj te podpore izgubi, kar povzroči, da se koža začne povešati.
 
Gibanje obraznih mišic

Najhitreje se pričnejo gubati deli obraza, ki jih največ uporabljate. Ravno tako se skozi čas obrazne mišice sprostijo, kar povzroča dodatno povešanje kože.
 
Prekinjeno delovanje zaščitnega sloja kože


Nezaščiteno izpostavljanje soncu zmanjša raven poglavitnih snovi v koži (ceramidi in lectin), vaša koža pa je zato bolj dovzetna za škodo, ki jo povzročajo UV sevanje, kajenje, zrak (kisik) in onesnaženo okolje.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Paula’s Choice
61,00 €
 

Kaj pa kolagen?

V iskanju popolnega izdelka proti staranju kože in brskanjem po kozmetičnih policah, boste zelo verjetno naleteli na trditve o proizvodnji kolagena in obljubam o čvrstejši koži z manj gubami. Sliši se super, pa je to res možno? 

Absolutno ne! Kolagen v izdelkih za nego kože v nobenem primeru ne pripomore k dodatni proizvodnji kolagena v koži. Kolagen v vlažilnih kremah ne more proizvajati še več kolagena niti pomagati pri vezavi obstoječega kolagena v vaši koži, ne glede na to kaj piše na embalaži.

In vendar vaša koža potrebuje kolagen, saj daje vaši koži čvrstost, prožnost in strukturo. Res pa je tudi, da vaša koža kolagen vseskozi proizvaja sama! Proizvodnja kolagena pa žal postane omejena zaradi sedmih zgoraj naštetih razlogov, ki povzročajo staranje kože in pojav prvih gubic. Uporaba krem, ki vsebujejo kolagen ne bo rešila problema, lahko pa kljub temu naredite veliko, da popravite škodo in pomagate vaši koži, da bo videti mlajša in bolj zdrava.

Pazljivo izbirajte izdelke za nego svoje kože, ki naj vključujejo veliko antioksidantov - sestavine, ki povrnejo koži, kar je izgubila, in pomagajo ponovno proizvajati zdrave celice. Ter seveda KREMO Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM!

Še nekaj dejstev, ki jih morate vedeti:

Dejstvo: Na svetu ni čudežnega vitamina, rastlinskega izvlečka ali katere druge sestavine, ki bi zbrisala gubice na vašem obrazu. Prenehajte z iskanjem le ene sestavine, ki je zmožna narediti čudež, saj vas to na koncu vodi le k razočaranju.

Dejstvo: V tem trenutku po vsem svetu obstaja na tisoče in tisoče izdelkov proti staranju kože z zavajajočimi ali povsem napačnimi trditvami. Poskrbite, da boste vedno izbrali izdelke, ki svoje obljube podkrepijo z raziskavami. Ena takih je tudi Paula's Choice linija RESIST.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w