Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Ali BHA izdelki poslabšajo stanje kože, preden jo izboljšajo

Raziskave so pokazale, da lahko izdelki z beta hidroksi kislino (BHA, znana tudi kot salicilna kislina) pomagajo ustvariti čistejšo polt, odmašiti pore in obnoviti teksturo kože, vendar nekateri uporabniki, ki so tak izdelek uporabili prvič, poročajo o "fazi čistke" na začetku uporabe, ko se pojavnost aken dejansko poveča. Ali stari rek "preden postane boljše, se poslabša" drži, ko gre za uporabo BHA izdelkov?

 

Ali lahko BHA izdelki povzročijo začetno poslabšanje na koži?

Odgovor je: Lahko ... pri nekaterih ljudeh. Ker je salicilna kislina maščobotopna, ne deluje samo na površini kože, temveč tudi v notranjosti por. Takšen izdelek lahko sproži množično čiščenje vnetnih snovi in maščob, ki lahko pod določenimi pogoji ustvarjajo večjo pojavnost aken.

Ker salicilna kislina učinkuje na hitrejše odstranjevanje kožnih celic, lahko koncentrirana BHA formula hitreje prinese na površje mozolje, ki so se pripravljali že preden ste začeli uporabljati izdelek. 

Izbruh nečistoč, ki se lahko zgodi, ko začnete uporabljati BHA izdelek, bi se pojavil v vsakem primeru, ali pa bi preprosto ostal globoko v porah, zaradi česar bi bile te zamašene in povečane. Z drugimi besedami, te spremembe so pravzaprav dobre, čeprav je takšen svež izbruh aken lahko zaskrbljujoč.

 

Kaj storiti, če BHA izdelek povzroči izbruh aken?

Naše priporočilo? Vašemu BHA izdelku dajte nekaj tednov vsakodnevne uporabe (enkrat ali dvakrat na dan), preden se odločite, ali izdelek v vašem primeru deluje. Če se vam zdi, da je preveč za vašo kožo, zmanjšajte pogostost uporabe (enkrat na dan namesto dvakrat na dan ali vsak drugi dan). Velika verjetnost je, da je "učinek čistke" le začasen in da boste opazili bolj gladko,čistejšo kožo v kratkem času.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Drugi vzroki za izbruh nečistoč med uporabo BHA izdelka

Brezbrižni bi bili, če ne bi omenili, da lahko izbruh nečistoč sprožijo različni dejavniki, vključno z dejavniki, ki niso povezani z BHA samo. Na primer, če ženski menstrualni ciklus sovpada s obdobjem, ko preizkušate nov izdelek (BHA ali drug izdelek), lahko krivite nov izdelek (še posebej, če prej nikdar niste uporabljale BHA izdelka), namesto, da bi se zavedale, da gre le narava svojo pot. To je več kot razlog, da daste novemu izdelku priložnost, preden predpostavljate, da je le ta kriv za vaš izbruh nečistoč.

Prav tako je dobra ideja, pregledati kaj vse še uporabljate v vaši dnevni rutini. V mnogih primerih, en izdelek sam ne povzroča aken; večja verjetnost je, da je za to odgovorna kombinacija izdelkov. Torej, če uporabljate različne izdelke in jih nanašate hkrati, poskusite njihovo uporabo v različnih obdobjih (na primer, uporabljajte en izdelek zjutraj, drug zvečer) ali pa poskusite preklopiti na izdelke z lažjimi teksturami (naprimer, zamenjajte kremo z losjonom al i gelom), kar lahko naredi veliko razliko! Ko so v igri nečistoče, je navadno potrebno nekaj poskusov, da najdete najboljšo kombinacijo izdelkov ter tudi kdaj in kako pogosto jih uporabljati.

 

Negativna reakcija na BHA izdelek

Če sumite, da doživljate negativno reakcijo na BHA izdelek, ga takoj prenehajte uporabljati in bodite pozorni na to, kako se vaša koža odziva. Čeprav je salicilna kislina protivnetna po naravi, ste lahko eden izmed tistih nesrečnih ljudi, ki so občutljivi na to. To še posebej velja za tiste, ki so alergični na aspirin, saj je salicilna kislina (BHA) kemično podobna temu staremu protibolečinskemu sredstvu. Vsekakor vas vabimo tudi, da nas kontaktirate, da skupaj poiščemo naboljšo možno rešitev za vašo kožo.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w