Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Pogosto se pojavlja vprašanje, ali suha koža povzroča gube? Imamo preprost odgovor: ne.  Ogromno raziskav je zelo jasno pokazalo, da suha koža in gubice nimajo skupnega vzroka in posledično tudi učinka. Pomislite na to drugače: Nekateri otroci imajo suho kožo in veliko jih trpi za raznimi ekcemi, vendar otroci nimajo gubic.

Torej, kaj povzroča gube?

Primarni vzrok nastanka gubic so poškodbe od sonca, ravno tako mišično gibanje, izguba estrogena in izguba maščobe. Nikjer (razen v raznih oglasih in reklamnih kampanjah) suha koža ni kakorkoli omenjena kot vzrok nastanka gub.

Kaj pa tiste “drobne, fine linije”, katere naj bi večina vlažilnih krem zgladila? To je preprosto le drug način opisa kako vaša koža lahko izgleda, ko je suha. Vendar te “fine, drobne linije” niso isto kot gube, ki ne izginejo le z nanosom kreme.

 

Preprost test

Kako se lahko prepričate, da je sonce daleč najbolj pogost vzrok nastanka zgubane kože? Preprosto! Sami lahko naredite preprost test. Če imate več kot 35 let, preprosto primerjajte dele vašega telesa, ki le redko vidijo sonce z deli telesi, ki so soncu izpostavljeni na dnevni ravni. Poglejte hrbet, notranjo stran rok in trebuh. Presenečeni boste opazili, da imajo ti deli telesa minimalno ali skoraj nič znakov staranja. Še več, imajo precej več čvrstosti, elastičnosti in enakomernejšo barvo “mladostniške kože” kot jo imajo predeli, ki so dnevno izpostavljeni UV sevanju. In to je dokaz, ki trdno dokazuje, kako so gube in izpostavljanje sončni svetlobi povezani.

 

Kako so gube in suha koža povezani

Čas je, da pojasnimo zmedo okrog tega zakaj je toliko ljudi prepričanih, da so gube in suha koža povezani. Vsekakor je tu ogromno zavajajočih informacij, ki prihajajo iz kozmetične industrije, vendar je tu tudi dejstvo, da je suha koža seveda videti bolj nagubana kot koža, ki ni tako suha. Posledično in ne preveč presenetljvo, nagubana koža izgleda mnogo bolje, ko nanjo nanesemo vlažilno kremo. 

Po drugi strani pa ženske, ki imajo mastno kožo izgledajo kot, da imajo manj gubic, vendar je to zato, ker že imajo “vgrajeno vlažilno kremo”, ki zagotavlja bolj gladko teksturo kože. Ko je koža suha ali dehidrirana, vsaka gubica ali druge pomankljivosti izgledajo bolj poudarjene. Z nanosom vlažilne kreme bodo gubice manj vidne, koža pa bo izgledala in delovala mlajše, vendar to ni isto kot priskrbeti koži tisto, kar resnično potrebuje, da se lahko prične izboljševati.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Paula’s Choice
37,00 €

 

Kaj lahko sami naredite v zvezi s suho kožo in gubami?

Medtem, ko uporaba navadne vlažilne kreme nima posebenega učinka na gube, uporaba izdelka, ki vsebuje vrhunske sestavine, ne glede na to ali je to tonik, serum, losjon, krema ali gel in ne glede na ime, vsekakor ima! Niso vsi izdelki enaki in zato smo tu mi, da vam pomagamo najti le najboljše kar vaša koža potrebuje. 

Katere so tiste vrhunske sestavine na katere morate biti pozorni? Antioksidanti, celični komunikatorji in sestavine, ki popravljajo kožo. Spodaj boste odkrili kako vsaka izmed the kategorij deluje:

 

  • Antioksidanti zmanjšujejo proste radikale in zmanjšajo vnetja, ki povzročajo razgradnjo kolagena in negativno vplivajo na DNK strukturo celic. Antioksidanti, prisotni v učinkovitih sončnih kremah, pa pomagajo koži pri obrambi proti vzroku staranja kože številka ena, sončnim žarkom.
  • Celični komunikatorji lahko kot sestavina pomagajo koži tvoriti celice na bolj zdrav način. Njihova naloga je tudi, da celicam “ukažejo”, naj se obnašajo bolj zdravo, mlajše, bolj normalno.
  • Sestavine, ki pomagajo obnoviti kožo so snovi, katere je koža izgubila zaradi izpostavljanja soncu in zunanjih dražljajev. Da bi se popravila, koža nujno potrebuje te sestavine, ki kožo obnavljajo in se borijo proti okoljskim poškodbam, ki vodijo do izgube vlažnosti in puste kože, ki deluje starejša, kot v resnici je.

Kljub pomembnosti teh sestavin za izboljšanje kožne strukture, je še vedno zelo pomembno in nujno uporabljati dobro sončno kremo z ZF vsaj 15 ali več, vsak dan v letu. Zavedamo se, da je sončna krema že prežvečena tema, ko gre za boj proti gubam, toda brez sončne kreme ne boste kože nikakor mogli zaščititi pred staranjem. Gube bodo ostale, prav tako drugi znaki staranja. Res je tako zelo pomembno! 

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w