Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Vsi poznamo ogrce – tiste trdovratne črne pike, ujete v povečanih porah. Čeprav ogrci na prvi pogled izgledajo kot skupek nabrane umazanije, njihov nastanek presenetljivo nima nič opraviti z umazano kožo. Kako se jih znebiti? Verjamemo, da se vam zdi kot, da ste poskusili že čisto vse, vendar je resnica ponavadi taka, da ljudje največkrat posegajo po izdelkih, ki zadeve le še poslabšajo. Da bi dosegli dobre rezultate, morate najprej vedeti kaj deluje in kaj ne. 

Resnični vzrok nastajanja ogrcev

 • Hormoni povzročajo, da maščobne žleze proizvajajo preveč maščobe v porah, kar preprečuje, da bi se maščoba neopazno razporedila na površju kože.
 • Odvečna maščoba se začne mešati z ostalimi snovmi (naprimer odmrlimi kožnimi celicami) v pori in jo tako zamaši.
 • Ko se maščoba in odmrle celice na koncu zamašene pore izpostavijo zraku, oksidirajo in tako nastane ogrc.

Kaj lahko storite, da bi se znebili ogrcev?

Za to potrebujete izdelke, ki učinkujejo na sledeč način: 

 • Uravnavajo gibanje maščobe pri njenem izstopanju iz pore tako, da izboljšajo obliko pore
 • Zmanjšujejo in vpijajo odvečno maščobo
 • Odstranjujejo odmrle celice, ki so se nabrale na površini kože

Žal veliko izdelkov, ne glede na obljube, preprosto ni zmožnih narediti karkoli od zgoraj naštetega in to le zato, ker sestavine, ki jih vsebujejo, stanje pravzaprav le še poslabšujejo. In tu nastopi ekipa Paula’s Choice. Spodaj smo za vas pripravili ključne informacije, ki vam bodo pomagale do ponovno lepe in čiste kože.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Zakaj ogrci na mojem obrazu nočejo izginiti?

Kot smo omenili že zgoraj, ogrci znajo biti trdovratni ne glede na to kaj počnete. Velikokrat težava ostaja ali pa se celo poslabšuje, ker je vaša rutina nege kože morda napačna. Kaj torej morda delate narobe?

 • Šokantno, vendar veliko izdelkov, ki so namenjeni prav ogrcem vsebujejo dražeče sestavine – alkohol, poprovo meto, mentol, limono, limeto, evkaliptus … kar pravzaprav povečuje proizvajanje maščob in zadevo le poslabšuje.
 • Kakršnokoli draženje stimulira živčne končiče v koži, kar vodi k sproščanju hormonov, ki povzročajo proizvajanje maščobe, kar pa ima za rezultat le še več ogrcev.
 • Z mehanskim pilingom ne morete odstraniti ogrcev. Ogrci so pregloboko v pori, da bi jih lahko odstranili s površinskim pilingom. Še več, draženje zaradi drgnjenja lahko povzroči le še večje proizvajanje maščobe.
 • Ogrcev ne morete potegniti ven z obliži. Obliži lahko odstranijo le del ogrca na površini kože, zato ga boste kmalu znova zagledali.
 • Mikrodermoabrazija ne pride do korena težav, zato je vsa korist, ki jo boste morda videli od tega postopka, le začasna.
 • Mila so problematična, saj sestavine, ki držijo milo skupaj, mašijo pore. Vaša koža bo po čiščenju morda videti čista, vendar je občutek izsušujoč in dražeč, kar žal ne bo pomagalo ogrcem in mozoljem na vašem obrazu.

Kako se lahko znebite ogrcev?

Skrivnost kako rešiti najtrdovratnejše težave povezane s kožo je v konsistentni uporabi primernih izdelkov. Spodaj smo zapisali nekaj konkretnih nasvetov in korakov za nego kože z ogrci. Mogoče se jih ne boste nikoli mogli povsem znebiti, vendar če boste korake in nasvete dosledno izvajali, boste najverjetneje opazili veliko razliko v zmanjšanju ogrcev in povečanih por.

 • Uporabljajte nežna, vodotopna čistila in se izogibajte milom. Izsušujoča čistila preprečujejo naravno celjenje kože, rdeči madeži od izbruhov mozoljev pa bodo le dlje vidni. Glede mil: sestavine, ki so v milu zato, da lahko ta drži svojo obliko, mašijo pore.
 • Izogibajte se gostim in mastnim kremam na predelu, kjer imate ogrce in raje posezite po teksturah kot so gel, tonik ali losjon, saj sestavine, ki dajejo gostim kremam konsistenco, mašijo vaše pore.
 • Uporabljajte salicilno kislino (BHA), ki ne vsebuje nobenih iritantov. Na žalost obstaja zelo malo izdelkov, ki sodijo v ta razred. Paula’s Choice vam ponuja široko in cenovno dostopno izbiro BHA izdelkov (s salicilno kislino) z različnimi opcijami in teksturami za vsak tip kože.
 • Vpijanje odvečne maščobe: glinene maske so odlične pri vpijanju odvečne maščobe, le pazite, da ne vsebujejo ostalih potencialno dražečih sestavin. Poskusite lahko tudi z izdelki, ki vpijajo odvečno maščobo in se jih nanaša pred nanosom ličil.

Ali lahko sam(a) odstranim ogrce?

Tudi zelo trdovratne ogrce lahko odstranimo sami, vendar z zelo nežnim in pazljivim izstiskanjem iz por. Sledite naslednjim korakom za nežno in učinkovito izstiskanje ogrcev:

 • Najprej umijte obraz z nežnim, vodotopnim čistilom in nadaljujte z dobro formuliranim tonikom, ki vsebuje niacinamid, ki izboljšuje obliko in velikost pore.
 • Na predele, kjer boste iztiskali ogrce položite toplo (ne vročo!) mokro brisačko in jo pustite dve do tri minute ter nato posušite obraz.
 • Naslednji korak, ki bo pomagal, da boste res dobro iztisnili ogrc iz pore: namestite robček okrog vsakega prsta (da preprečite zdrse in poškodbe) in z nežnim, mehkim pritiskom na robove ogrca, nežno pritiskajte navzdol in počasi proti vrhu polne pore.
 • Ponovite postopek le enkrat. Če se ne zgodi nič, pomeni, da ogrc ne more biti odstranjen s prvim iztiskanjem in nadaljevanje bi najverjetneje povzročilo rano. Lahko poskusite ponovno v naslednjih dneh.
 • Nadaljujte z BHA izdelkom (s salicilno kislino).

In zapomnite si: nikoli ne praskajte, ščipajte, pritiskajte ali izstiskajte premočno!

(Viri: The New Ideal in Skin Health: Separating Fact from Fiction, Carl Thornfeldt and Krista Bourne, 2010, page 61; Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, September 2008, pages 170–176; Expert Opinion in Pharmacotherapy, April 2008, pages 955–971; Dermatologic Surgery, January 2008, pages 45–50; Clinical Dermatology, September-October 2004, pages 367–374; and Global Cosmetic Industry, November 2000, pages 56–57)

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w