Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Antioksidanti so zadnje čase zelo pogosta sestavina krem in izdelkov za nego kože. Pomembni so zato, ker je z njihovo uporabo koža bolj mladostna in bolj gladka, predvsem pa lahko trdimo, da je v svoji osnovi bolj zdrava. Več antioksidantov kot ima vaša krema, boljše je to za vašo kožo.

Antioksidanti so bistvenega pomena za našo kožo

Dejstvo je, da si ne moremo kupiti kreme z enim samim antioksidantom, ki bi delovala tako, kot lahko učinkuje krema, ki je polna različnih antioksidantov. En sam, najboljši antioksidant, namreč ne obstaja, ker koža potrebuje vse tiste, za katere lahko rečemo, da so odlični, ker učinkujejo na različne plasti kože, saj »popravijo« poškodovane dele. Kot je zapisano, en sam antioksidant, kot je npr. vitamin C, lahko kožo začasno polepša, a žal deluje le kratek čas in samo na eno plast poškodovane kože.

Če primerjamo antioksidante v kremah s prehranjevanjem s sadjem in zelenjavo, je uporaba enega samega antioksidanta nekako tako, kot bi vsak dan jedli le limone. Vsekakor bi dobili veliko vitamina C in bi se nekaj časa počutili odlično, vendar bi vašemu telesu zelo hitro začelo primanjkovati ostalih snovi. Enako je s kožo, ki potrebuje kombinacijo različnih sestavin v karseda najvišji možni koncentraciji, predvsem pa moramo izbrati sestavine, ki učinkujejo.

In kako antioksidanti delujejo? Ne glede na tip kože, ki ga imate, antioksidanti nanjo delujejo takole:

PRVI NAČIN: Z antioksidanti je zmožnost kože, da se brani pred poškodbami od sonca, neprimerno močnejša.

Po vseh do sedaj znanih raziskavah dnevni nanos zadostne količine antioksidantov na kožo pripomore k temu, da se zabrišejo znaki staranja, ki smo jih pridelali z izpostavljanjem soncu. Kolagen se bolje izgrajuje, če imamo na koži dovolj antioksidantov in pa seveda obvezno dovolj visok faktor za zaščito pred soncem. Prav tako so antioksidanti pomembni zato, ker pomagajo koži v boju proti negativnim vplivom iz okolja – umazan zrak, klimatske naprave in ogrevanje ... Vsekakor priporočamo uporabo res dobrega seruma, če nič drugega zato, da čez 10 let ne bomo zgledali 20 let starejši! 

DRUGI NAČIN: Antioksidanti uničijo proste radikale, ki škodijo koži.

Kadar je naša koža pod močnim vplivom zunanjih dejavnikov – izpušni plini, umazan zrak, klimatske naprave ali ogrevanje, se prosti radikali tvorijo na koži in jo napadajo. In ker se to dogaja vsak dan, cel dan, se naša koža dejansko ne more sama zaceliti in do konca pozdraviti, zato na njej počasi a vztrajno nastajajo vidni znaki staranja.

Proste radikale pa antioksidanti na koži pomagajo loviti in uničiti, zato lahko rečemo, da jo varujejo tako, da se je tudi sama sposobna ubraniti, saj drugače prihaja do prevelikega napada prostih radikalov in stalnega vnetja.

TRETJI NAČIN: Antioksidanti našo kožo zaščitijo pred vnetji.

Tako kot delujejo antioksidanti znotraj telesa, tudi na koži pripomorejo pri boju proti vnetjem. Le-ta so namreč povzročitelji znakov staranja – kot poškodbe, ki jih na koži pustijo sončni žarki. Iz enega dneva v drugega ne opazimo in ne čutimo izgube elastičnosti, mikrometrske poglobitve gub, z meseci in leti pa se ti znaki staranja vtisnejo v našo kožo za vedno.

Preden bi lahko vnetja postala kronična, nas antioksidanti varujejo pred njimi in jih mirijo. Kronična vnetja na koži namreč povzročajo prav tisto, česar si najmanj želimo – izgubo elastičnosti kože, temne madeže od sonca, vidne kapilarice, rozaceo ali splošno občutljivost kože.

Priporočamo vam naslednje izdelke

 

DEJSTVO:

Od sekunde, ko ste nanesli na kožo dobro kremo z antioksidanti, le-ti delujejo na različne načine in koži pomagajo živeti zdravo. Vsak vaš izdelek naj vsebuje vsaj nekaj antioksidantov – več jih je, bolje je. Različne kombinacije in visoke vsebnosti antioksidantov iščite tako v kremah, kot serumih, pudrih in obvezni kremi za zaščito pred UVA in UVB žarki.

Za konec naj dodamo le še to, da antioksidanti niso trdne sestavine, zato se hitro razcepijo in uničijo, če so izpostavljeni zraku in svetlobi. Pri tem naj vas spomnimo, da še tako dobra in draga krema v lončku ni zmožna zadržati moči antioksidantov, saj jo odpirate večkrat na dan – antioksidanti so morda močni, ko ste kremo odprli, a v kratkem času od njih ostane le še – običajna krema! Tudi to je seveda bolje kot nič, saj bo vaša koža še vedno navlažena, ne bo pa zaščitena pred staranjem in prostimi radikali. Predlagamo, da si svojo nego z antioksidanti izberete na tej povezavi.

Informacije o antioksidantih in škodi, ki jo povzročajo prosti radikali prihajajo iz števinih znanstvenih raziskav, še posebej iz slednjih, ki raziskujejo prav področje delovanja antioksidantov: Free Radical Research, Free Radical Biology and Medicine, Antioxidants and Redox Signaling, Oxidative Stress and Aging, Journal of Anti-Aging Medicine, Mechanisms of Ageing and Development, Photochemical & Photobiological Sciences, Photodermatology, Photoimmunology, Photomedicine, and Photochemical & Photobiological Sciences.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w