Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Če vprašamo, kaj bi spremenili pri svoji koži, bi večina ljudi odgovorila, da je to zmanjšanje drobnih linij, gubic in pigmentnih madežev . Vendar pa se nas večina posveča le koži na obrazu. Res je, obraz je vedno izpostavljen, kar pa ne pomeni, da koža drugod po telesu ni nikoli izpostavljena. Najbolj očitni znaki staranja so pigmentni madeži, suha, razpokana koža, ki se pojavljajo na vaših rokah, dekolteju, nogah ter drugod po telesu in so zelo podobni tistim na obrazu. S posebnimi izdelki se lahko lotimo teh stanj tudi na telesu.

 

Najboljša obramba pred staranjem je dobra zaščita

Uporaba sončne kreme je ena najbolj pomembnih stvari, ki jih lahko počnete za preprečevanje prezgodnjih znakov staranja kože – ne glede na leta; ali jih imate 16 ali 66. Predel na katerega večinoma pozabljamo, ko nanašamo kremo z UV zaščito so naše roke, vendar so ravno naše roke tiste, ki so izpostavljene soncu v enaki meri kot naš obraz. Pigmentni madeži in razpokana koža na rokah so posledica večletnega nezaščitenega izpostavljanja soncu. 

 

Rešitev za pigmentne madeže na telesu

Za gladko kožo na telesu toplo priporočamo uporabo eksfoliantov oziroma kemičnih pilingov, medtem, ko uporabo mehanskih pilingov odsvetujemo. Mehansko luščenje namreč ne bo pripomoglo k lepši in bolj enakomerni koži, saj lahko mehanski piling zaradi grobih delcev poškoduje in natrga vlakna ter tako poškoduje kolagen. Namesto tega raje uporabite AHA (glikolno kislino) ali BHA (salicilno kislino) za glajenje kože in nežno odstranitev odmrlih kožnih celic, bledenje pigmentnih madežev, stimuliranje nastajanja kolagena in mehčanje suhih in grobih predelov. Paula's Choice RESIST Skin Revealing Body Lotion z 10% AHA je odličen za kožo poškodovano od sonca. Če se na vašem telesu pojavljajo tudi mozolji in druge nečistoče, izberite raje Paula's Choice RESIST Weightless Body Treatment z 2% BHA.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Retinol: Ni odličen le za obraz

Antioksidanti in celični komunikatorji so nujno potrebne sestavine za zdravo in mlado kožo. Delujejo tako, da uničujejo proste radikale, ki povzročajo znake staranja, retinol pa je eden izmed najbolj učinkovitih. Skrb za kožo se ne bi smela ustaviti na vašem obrazu, zato posvečajte pozornost še posebej vratu, dekolteju in rokam z losjonom za telo, ki vsebuje retinol, kot je na primer Paula's Choice RESIST Retinol Skin-Smoothing Body Treatment. Retinol deluje najbolje, kadar je kombiniran z drugimi odličnimi sestavinami, zato RESIST Retinol Body Treatment vsebuje tudi glicerin, shea maslo, svetlinovo olje in antioksidante kot je vitamin C.

 

Znebite se navad, ki škodijo vaši koži

Za lepo kožo povsod po telesu pa niso dovolj le izdelki, ki jih uporabljate. Ohranite zdrav sijaj in gladko kožo tako, da se izogibate naslednjim slabim navadam:

  • Ne umivajte se s prevročo vodo. Vroč tuš ali kopel lahko prija v določenem trenutku, vendar če to počnete prepogosto ali če se predolgo namakate, bo vaša koža le poškodovana in nagubana. Visoka temperatura škoduje zaščitnemu sloju vaše kože, tako da ji odvzame sestavine, ki vaši koži dajejo zdrav in sijoč videz. Temperatura vode naj bo topla, ne prevroča, izogibajte se tudi predolgemu namakanju.
  • Dišava = "Eau de Dermatitis." Vsi smo včasih izdelke za nego kožo izbirali in kupovali tako, da smo kremo najprej povonjali, vendar je žal to najslabša možna izbira – dišave namreč niso tisto, kar koža potrebuje. Če želite svoji koži najboljše, se izogibajte dišavam v negovalnih izdelkih. Ne glede na to ali izbirate izdelke za obraz ali telo, izdelki brez dišav so vedno najboljša izbira.
  • Poskrbite za uravnoteženo prehrano. Slaba prehrana (ali premalo dobre) vpliva ne le na obseg pasu temveč tudi na kožo. Preveč sladkorja ali sestavin, ki pospešujejo vnetja so največkrat v procesirani hrani, nasičenih maščobah in rdečem mesu. Tvoriti se pričnejo prosti radikali, ki (sedaj že veste!) pospešujejo znake staranja. Vedno dobro preglejte sestavine ne le na izdelkih za nego kože, temveč tudi na živilih.

 

Zaključek

Skrb za lepo in zdravo kožo naj se ne ustavi na vašem obrazu. Lepa, gladka in čvrsta koža povsod po telesu je lahko dosegljiva z uporabo pravih izdelkov in tretmajev. Držite se izdelkov, ki lahko naredijo več in ki vsebujejo inovativne sestavine. Nikoli pa ne pozabite na zaščitni faktor! Uporaba zaščitnega faktorja in primerna zaščita kože pred škodljivimi UV žarki je naloga številka ena, ki jo lahko naredite za gladko, zdravo in lepo kožo povsod po telesu.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w