Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Dve izmed najbolj trdovratnih in težko ozdravljivih težav v zvezi z nego kože so ogrci in povečane pore. Preprosto povedano, težko jih je v celoti odpraviti. Morda se počutite, kot da ste poskusili že vse mogoče, vendar pa v resnici, večina ljudi na koncu uporablja izdelke, ki dejansko zadeve še poslabšajo. Da bi dosegli najboljše možne rezultate, morate natančno vedeti, kaj deluje in kaj ne. Čeprav ima tisto kar ublaži te težave svoje omejitve, boste z redno uporabo pravih izdelkov opazili očitno izboljšanje!

Kako se moje pore povečajo?

Skoraj izključno, hormoni uravnavajo oljne žleze, ki proizvajajo sebum (maščobo), ki se pomika skozi sluznico vsake pore in nato proti obrazu. Z običajno proizvodnjo maščob, te tečejo skozi in iz por ter se neopazno širijo nad površino kože. Težave se pojavijo, ko oljne žleze tvorijo preveč maščob. Ta presežek maščob se meša z drugimi snovmi (kot so mrtve celice) v porah, kar povzroči zamašitev. Ni presenetljivo, da te zamašitve otežujejo maščobam, da se prosto pretakajo, kar povzroča, da se pore povečajo.

Čeprav se pore razširijo z namenom, da zagotovijo dodaten prostor za pretok maščob, pa ta maščoba ostane ujeta (zlasti okrog nosu) zaradi odmrlih kožnih celic. Ko se to zgodi in so snovi (maščobe in kožne celice) na koncu zamašenih por izpostavljene zraku, te oksidirajo in tvorijo ogrce.

Kaj lahko storite? Oglejte si spodnje korake za najboljše odpravljanje ogrcev in zmanjševanje povečanih por. Morda jih nikoli ne boste povsem odpravili, če pa boste dosledno sledili spodnjim korakom, boste opazili očitno razliko - znatno zmanjšanje ogrcev in zmanjšanje razširjenih por.

Rešitev težave: Kaj narediti in čemu se izogibati

  • Prenehajte uporabljati izdelke za nego kože, ki mašijo pore ali povzročajo večje proizvajanje maščob iz oljnih žlez. Izogibajte se izdelkom, ki so pregosti (goste ali mastne kreme) ali imajo kremasto teksturo, kot jo imajo mnoge vlažilne kreme. Če imate mastno kožo, bodo kremasti in bogatejši izdelki za nego kože zamašili vaše pore.
  • Izogibajte se izdelkom s sestavinami, ki dražijo in izsušijo kožo. Izdelki z dražečimi sestavinami spodbudijo večje proizvajanje maščob neposredno v porah.
  • Uporabljajte le nežna, vodotopna čistilna sredstva ter se izogibajte trdim milom. Čistilna sredstva, ki izsušujejo kožo, škodijo procesu zdravljenja kože, zaradi česar rdeči madeži ostanejo vidni daljši čas. Če čistilno sredstvo povzroča draženje, lahko spodbudi večjo proizvodnjo maščob. Glede trdih mil: Sestavine, ki ohranjajo milo v trdi obliki lahko zamašijo pore.
  • Uporabite salicilno kislino (BHA) v gelu ali tekoči obliki, brez kakršnihkoli tujih dražečih sestavin. Nežen piling z BHA lahko odstrani odvečne kožne celice iz površine obraza (da se ne kopičijo v porah) in povzroči luščenje znotraj por (tako izboljša njihovo obliko), kar omogoča maščobam bolj enakomeren pretok. Anti-aging bonus: Ta korak prav tako zmanjšuje gube in gradi kolagen! BHA je primernejši v primerjavi z AHA (alfa hidroksi kislina, kot glikolna kislina), saj BHA lušči ne samo na površini kože, temveč tudi v porah, kjer se zamašitev dogaja. BHA Izdelki Paula's Choice so prejeli odlične ocene; kliknite tukaj in poiščite najboljšega za vaš tip kože.
  • Absorbirajte odvečno maščobo. Glinene maske so lahko odlične za absorbiranje maščobe in so ena izmed možnosti, če le ne vsebujejo drugih dražečih sestavin. Nekatera kozmetična podjetja ponujajo izdelke, ki absorbirajo odvečno maščobo, katere uporabite pod ličili; te je vsekakor vredno poskusiti, saj absorbirajo maščobo skozi ves dan. Izdelek za absorbcijo maščob, kot je Shine Stopper Instant Matte Finish with Microsponge Technology je odlična izbira.
  • Izboljšajte proizvodnjo celic in tako pomagajte poram pri normalnem delovanju. Učinkoviti izdelki za vse tipe kože so retinoidi na recept, kot je Retin-A, Tazorac, Avita, Renova in Differin. Te lahko uporabljate samostojno ali z BHA izdelki. Raziskava je potrdila, da imajo Retin-A, Renova in Differin pozitivne učinke na delovanje por, zato bi morali ob zelo trdovratnih primerih in ob primeru izbruha ogrcev razmisliti o uporabi teh izdelkov. Retinoidi delujejo tudi proti staranju, zato so zelo primerni za tiste, ki se borijo z ogrci, povečanimi porami in gubami.
  • Uporabljajte izdelke, ki vsebujejo antioksidante in celične komunikatorje. Ključ za tiste z ogrci in velikimi porami je v uporabi izdelkov v gelu, tekoči obliki ali zelo lahkem serumu. Uporaba dobro formuliranega tonika dvakrat dnevno je lahko vse kar potrebujete.

 

Priporočamo vam naslednje izdelke

 

Paula’s Choice
48,00 €

Drugi pomisleki

Če vam zgornji predlogi ne pomagajo, upoštevajte naslednje dodatne ukrepe za še boljše rezultate:

  • Glede na vašo starost in zdravje, se pogovorite s svojim zdravnikom o kontracepcijskih tabletah. Za tiste katerih težave izhajajo iz mastne kože, so lahko nekatere kontracepcijske tablete z nizkimi odmerki možna rešitev za zmanjšanje ravni hormonov, ki proizvajajo odvečno maščobo, ki je jedro problema.
  • Razmislite o negi obraza. Kozmetičarke, ki vedo, kaj počnejo lahko odstranijo ogrce ne da bi poškodovale vašo kožo.
  • Bodite previdni z uporabo ličil, prav tako pa jih pred spanjem skrbno odstranite. Če uporabljate debela, težka ličila za prekrivanje rdečih madežev, neenakomernega tena kože ali velikih por, se morate zavedati, da lahko tekstura takih izdelkov stanje še poslabša. Prav tako skrbno odstranjujte vsa ličila vsak večer; nikdar ne pojdite v posteljo z ličili. Zanemarjanje temeljitega, vendar nežnega odstranjevanja ličil, lahko še bolj zamaši vaše pore, poveča ogrce in akne ter vodi k pustemu videzu kože. Ne pustite, da se vam to zgodi! 

Ne moremo jamčiti, da bodo predlogi in postopki, opisani zgoraj, v celoti odpravili problem ogrcev in povečanih por, vendar pa so to zagotovo najbolje raziskani in dokazani načini za reševanje teh težav.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w