Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Kaj ne sme manjkati v vaši rutini, da bo vaša koža še dolgo sijoča in zdrava?

Poleg tega, da poznate tip vaše kože (normalna, mastna, suha, mešana ali občutljiva) in posebna stanja (akne, pigmentni madeži, rozacea, gube, izsušena povrhnjica ...), ki jih želite naslavljati, je potrebno vedeti tudi, katere izdelke uporabljati in v kakšnem vrstnem redu. Zato smo pripravili osnovni vodič za nego kože, ki mu lahko sledite ne glede na to ali uporabljate izdelke iz naše ponudbe ali ne.

NAMIG: Za personalizirano priporočilo naših izdelkov za nego kože izpolnite kratek test. V roku 48 ur boste prejeli predlog rutine za nego vašega tipa kože in njenih posebnih stanj.

Preden začnemo, naj poudarimo tri osnovne principe nege kože:

 • Za najboljše rezultate je potrebna redna rutina in potrpežljivost.
 • Potrebno bo nekaj eksperimentiranja, da ugotovite, katera kombinacija izdelkov vam najbolj ustreza. Rutina vaše prijateljice s podobnim tipom kože ne bo nujno odgovarjala tudi vam.
 • Vsaka rutina ima določeno mero fleksibilnosti, ki je odvisna od vaših preferenc, časa, proračuna in morebitnih težav s kožo (rozacea, akne, poškodbe od sonca, gube ipd.)

 

 1. Osnovna rutina 

Preprosta osnovna rutina vsebuje osnovne izdelke, ki bi jih za ohranjanje zdrave kože moral uporabljati vsakdo. Ti dnevni koraki so enaki za vse tipe kože, razlika je le v konkretnih izdelkih, ki jih izbirate glede na tip kože.

Osnovna rutina: ZJUTRAJ

 1. Čistilni izdelek
 2. Piling oziroma eksfoliant z AHA ali BHA kislinami (če je uporaba eksfolianta dvakrat dnevno preveč za vašo kožo, zjutraj ta korak preskočite)
 3. Dnevna vlažilna krema z zaščitnim faktorjem

Osnovna rutina: ZVEČER

 1. Čistilni izdelek
 2. Piling oziroma eksfoliant z AHA ali BHA kislinami
 3. Nočna vlažilna krema

2. Naprednejša rutina 

Osnovna rutina predstavlja temelje nege kože. Če pa se spopadate z bolj trdovratnimi ali kompleksnimi kožnimi nevšečnostmi (znaki staranja, nečistoče, povečane pore, rdečica, pigmentni madeži in podobno) ali pa enostavno želite storiti kar največ, da vaša koža še dolgo časa ostane v dobri formi, je v nadaljevanju predstavljena naprednejša rutina nege kože.

Naprednejša rutina: ZJUTRAJ

 1. Čistilni izdelek
 2. Tonik
 3. Piling oziroma eksfoliant z AHA ali BHA kislinami (če je uporaba eksfolianta dvakrat dnevno preveč za vašo kožo, zjutraj ta korak preskočite)
 4. Ciljni tretmaji, npr. izdelki za boj proti nečistočam, boosterji, serumi in podobno
 5. Vlažilna krema z zaščitnim faktorjem

Napredejša rutina: ZVEČER

 1. Čistilni izdelek
 2. Tonik
 3. Piling oziroma eksfoliant z AHA ali BHA kislinami
 4. Ciljni tretmaji, npr. izdelki za boj proti nečistočam, boosterji, serumi in podobno
 5. Nočna vlažilna krema 

Koraki nege kože

3. Podrobnejši pregled korakov 

V nadaljevanju spoznajte (ali ponovite :)) osnovne principe vsakega zgoraj omenjenega koraka.

3.1 ČIŠČENJE

Pred čiščenjem obraza si umijte roke. Obraz nato dobro sperite z mlačno oziroma toplo vodo. Izogibajte se vroči ali mrzli vodi, ki lahko razdraži in izsuši kožo. Na prste nanesite izdelek za čiščenje (zadostuje količina velikosti kovanca za 10 centov) in ga enakomerno porazdelite po obrazu, nato pa kožo nežno zmasirajte. Dobro sperite z vodo.

Za odstranjevanje močnejših ličil, med drugim vodoodporne maskare, ponovite postopek ali izvedite ti. dvojno čiščenje – najprej ličila odstranite z oljnim čistilcem, micelarno vodico ali čistilnim mlekom. Temu sledi drugi korak: čistilec v gelu ali peni, ki ga sperete z vodo. Kožo nežno popivnajte z brisačo - ne drgnite!

 • Ali potrebujete za čiščenje krtačko? Ni nujno, saj lahko obraz učinkovito očistite tudi brez nje. Če vam čiščenje s pripomočki ustreza, jih lahko uporabite, a pazite, da so nežni in z njimi ne drgnite premočno po koži.
 • Ali si obraz lahko umijete med tuširanjem? Načeloma to odsvetujemo, saj se večina ljudi tušira s prevročo vodo.
 • Kaj pa čiščenje s čistilnimi robčki? V tem primeru pazite, da čiščenje opravite nežno – brez drgnjenja. Ponavadi je za odstranjevanje ličil potrebno uporabiti več kot le en robček. Obraz je v večini primerov vseeno treba umiti z mlačno vodo ter nežno osušiti z brisačo.

Naša ponudba izdelkov za čiščenje obraza

NAJBOLJ PRILJUBLJENI IZDELKI

Skintegra
19,78 €
Skintegra
15,80 €

3.2 TONIRANJE

Dober tonik je lahko odličen dodatek vaši negi kože, saj jo takoj po čiščenju navlaži, osveži in uravnoteži. Prav tako lahko odstrani še zadnje ostanke ličil – a to ne pomeni, da ste lahko pri čiščenju površni.

Kako ga uporabiti? Po čiščenju navlažite vatno blazinico s tonikom in ga nežno natrite po koži obraza in vratu. Posvetite se suhim predelom in predelom, kjer bi lahko bili ostanki ličil, kot je na primer lasna linija, brada in okoli nosu.

Tonik lahko zlijete tudi v dlan in nanesete s čistimi prsti (v tem primeru nima čistilne funkcije). Tonik lahko uporabite tudi čez dan dan za osvežitev obraza - v tem primeru so posebej priročni toniki s pršilko.

Naša ponudba tonikov

NAJBOLJ PRILJUBLJENI IZDELKI


 

3.3 AHA/BHA KISLINSKI PILINGI

Po prvem in drugem koraku nanesite izbran izdelek s hidroksi kislinami za odstranjevanje odmrlih kožnih celic s površine kože oz. za raztapljanje nečistoč globoko v porah. Izberite primerno jakost in teksturo glede na stanje in tip vaše kože. Preizkusite lahko več različnih kombinacij, da bi ugotovili, kaj vam najbolj ustreza.

Ne veste, ali izbrati AHA ali BHA izdelek? Ta blog vam bo pomagal pri izbiri, v splošnem pa so najboljša izbira za akne, ogrce in zamašene pore BHA izdelki, za preprečevanje znakov staranja, posvetlitev pigmentih madežev ter glajenje teksture kože pa AHA izdelki.

Izdelki s hidroksi kislinami so na voljo v različnih oblikah (gel, tekočina, losjon ...), zato pri nanašanju sledite navodilom proizvajalca. Pri nanosu se izogibajte predelu oči. Počakajte nekaj sekund, da se izdelek vpije in nato nadaljujte z nego.

Odvisno od tipa vaše kože in njenih specifik, lahko izdelke s hidroksi kislinami uporabljate enkrat ali dvakrat na dan. Reakcija vaše kože vam bo pomagala odločiti kaj uporabljati in kako pogosto. Če opazite suho kožo ali draženje, omejite uporabo na vsak drugi dan ali nekajkrat na teden.

Naša ponudba AHA in BHA izdelkov

NAJBOLJ PRILJUBLJENI IZDELKI

Geek & Gorgeous
28,00 €

 

3.4 CILJNI TRETMAJI

Boosterji

V to skupino štejemo razne serume, boosterje, izdelke proti nečistočam in podobno. Ciljni tretmaji se med seboj zelo razlikujejo, saj naslavljajo določene specifike kože (gube, nečistoče, pigmentacijo …), zato pri nanosu glede količine in pogostosti uporabe upoštevajte navodila proizvajalca.

POMEMBNO: Če želite v svojo rutino vključiti več tovrstnih izdelkov, pred uporabo preverite, kako se izdelki razumejo med seboj ter z drugimi aktivnimi sestavinami v vaši rutini (npr. AHA/BHA kislinami).

Splošno pravilo za plastenje kozmetilnih izdelkov je, da izdelke nanašate glede na teksturo: začnete z najredkejšim izdelkom in nadaljujete proti najgostejšem, npr. najprej nanešete tekoči serum, nato šele serum v obliki kreme. Ne pozabite pa, da pri negi kože pogosto drži pravilo “manj je več”. Čeprav vas morda mika, ne plastite preveč izdelkov in pozorno spremljajte odzive kože. Najbolje je, da nove izdelke dodajate postopno ter spremljate, kateri vam odgovarjajo.

Naša ponudba ciljnih tretmajev

Naša ponudba serumov in boosterjev

NAJBOLJ PRILJUBLJENI IZDELKI

Paula’s Choice
55,00 €
Geek & Gorgeous
13,80 €
Geek & Gorgeous
11,80 €

 

3.5 ZAŠČITA PRED SONCEM

Zadnji korak v vaši negi po tem, ko ste sledili vsem korakom, je uporaba  kreme z zaščitnim faktorjem (SPF 15 ali več), primerne vašemu tipu kože. Priporočamo vsakodnevno uporabo zaščitne kreme s faktorjem 30 ali več. Tako je: vsak dan, celo leto, tudi kadar zunaj dežuje! Krema z zaščitnim faktorjem je najboljša preventiva proti prezgodnjim znakom staranja, nujna pa je v primeru uporabe aktivnih sestavin (npr. AHA in BHA kislin, retinola, vitamin C, azelaične kisline ipd.).

Nanesite sončno kremo na obraz, vrat, roke in na ostale predele, ki so izpostavljeni soncu. Ponovno jo nanesite tudi po prekomernem potenju, plavanju ali umivanju rok oz. vsaki dve uri. Več o pravilnem nanosu krem z zaščitnim faktorjem.

Naša ponudba dnevnih krem z UV zaščito

NAJBOLJ PRILJUBLJENI IZDELKI

 

3.6 VLAŽENJE

Ko govorimo o nočni negi, je zadnji korak vlaženje. Dobro formulirane kreme za obraz lahko zadostujejo tudi za kožo okoli oči. V primeru, da je vaš predel okoli oči problematičen ali suh, dodajte v svojo rutino na tej točki tudi kremo za oči. Vlažilno kremo nanesite samo na suhe predele. Zelo masten tip kože vlažilne kreme morda sploh ne bo potreboval.

Naša ponudba nočnih vlažilnih krem

Naša ponudba izdelkov za okoli oči

NAJBOLJ PRILJUBLJENI IZDELKI
Paula’s Choice
42,00 €
Paula’s Choice
43,00 €

 

Ste sedaj pripravljeni za obogatitev svoje kopalniške omarice? ;) Odklikajte na Superskin.si in izberite izdelke za vaš tip kože! In ne pozabite, pri izbiri vam je lahko v pomoč naš Superskin test in pa naše prijazne svetovalke na 01/438 26 00 ali na info@superskin.si!

 

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w