Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Poleg tega, da poznate tip vaše kože in posebna stanja, je potrebno vedeti tudi katere izdelke uporabljati in v kakšnem vrstnem redu. Informacije spodaj so osnovni vodič za nego kože, ki mu lahko sledite ne glede na to ali uporabljate Paula’s Choice izdelke ali katere druge.

Preden začnete si zapomnite tri osnovne korake nege kože:

 • Za najboljše rezultate je potrebna redna rutina nege kože   
 • Potrebno bo nekaj eksperimentiranja, da ugotovite katera kombinacija izdelkov vam najbolj ustreza
 • Vsaka rutina ima določeno mero fleksibilnosti, ki je odvisna od vaših preferenc, potreb, budžeta in morebitnih težav s kožo (rozacea, akne, poškodbe od sonca ipd.)

Osnovna rutina

Preprosta osnovna rutina vsebuje osnovne izdelke, ki bi jih vsakdo moral uporabljati vsak dan ter njihovo zaporedje. Ti koraki so enaki za vse tipe kože (mastna, suha, normalna ali mešana).

Osnovna rutina: ZJUTRAJ

 1. Čistilo
 2. Tonik
 3. Piling oziroma eksfoliant (AHA/BHA)
 4. Serum z antioksidanti
 5. Vlažilna nega z zaščitnim faktorjem 

 

Osnovna rutina: ZVEČER

 1. Čistilo
 2. Tonik
 3. Piling oziroma eksfoliant (AHA/BHA)
 4. Serum z antioksidanti
 5. Vlažilna nega
 6. Posebni izdelki

 

ČIŠČENJE

Obraz najprej dobro sperite z mlačno oziroma toplo vodo. Na prste nanesite čistilo (zadostuje količina velikosti kovanca za 10 centov) in ga enakomerno porazdelite po obrazu, nato pa kožo narahlo zmasirajte. Dobro sperite z vodo.

Za odstranjevanje močnejših ličil, med drugim vodoodporne maskare, ponovite postopek ali uporabite odstranjevalec ličil Paula's Choice Gentle Touch Makeup Remover (pred ali po čiščenju).

 

TONIRANJE

Po čiščenju navlažite vatno blazinico s tonikom in ga nežno natrite po koži obraza in vratu. Posvetite se suhim predelom in predelom, kjer bi lahko bili ostanki ličil, kot je naprimer lasna linija, brada in okoli nosu. Lahko se uporablja tudi skozi dan za osvežitev obraza. 

 

UPORABA AHA/BHA 

Po prvem in drugem koraku nanesite izbran izdelek s hidroksi kislinami za odstranjevanje odmrlih plasti nabranih kožnih celic s površine kože. Paula's Choice izdelki z beta hidroksi kislinami (BHA) odstranjujejo odmrle celice nežno, a učinkovito. Paula's Choice BHA izdelki so na voljo v dveh različnih jakostih (1 ali  2% BHA) in v različnih teksturah (gel, losjon ali tekočina). Izberite primerno jakost in teksturo glede na stanje in tip vaše kože. Preizkusite lahko več različnih kombinacij, da bi ugotovili kaj vam najbolj ustreza.

Paula's Choice BHA izdelki so primerni za vse tipe kože in še posebej za kožo, ki je nagnjena nečistočam. Razmislite o uporabi 1% koncentracije, razen, če je vaša koža zelo mastna in/ali se borite s trdovratnimi mozolji in ogrci (v tem primeru je 2% koncentracija boljša izbira).  

BHA losjon ali BHA gel uporabite tako, da manjšo količino izstisnete na vaše prste in razmažete po celotnem obrazu, izogibate pa se predela okrog oči. 2% BHA tekočina (liquid) ima gosto teksturo in se jo lahko nanaša z vatno blazinico ali kar s prsti, tudi tu se izogibate predelu oči. Počakaje nekaj sekund, da se vpije. Odvisno od tipa vaše kože, se ti izdelki lahko uporabljajo enkrat ali dvakrat na dan. Reakcija vaše kože vam bo pomagala odločiti kaj uporabljati in kako pogosto.

Če se pojavi suha koža ali draženje, omejite uporabo na vsak drugi dan ali nekajkrat na teden.

  

SERUM Z ANTIOKSIDANTI

Vsi tipi kože imajo korist od uporabe serumov z antioksidanti, kateri nevtralizirajo škodo, ki jo povzročajo prosti radikali in se tako koži pomagajo boriti proti iritacijam in vnetjem.

Izstisnite nekaj kapljic seruma in ga nežno razporedite po obrazu prej ali po uporabi vlažilne kreme.  Lahko ga uporabljate samostojno. Podnevi uporabljajte zaščitni faktor 15 ali več. Lahko ga nanašate tudi na področje okrog oči.

 

ZAŠČITA PRED SONCEM

Zadnji korak v vaši negi po tem, ko ste sledili vsem korakom, je uporaba Paula's Choice kreme z zaščitnim faktorjem (SPF 15 ali več), primerne vašemu tipu kože.  Vsak dan, skozi celo leto! (V kolikor vaša podlaga oziroma puder že vsebuje zaščitni factor, lahko nadaljujete na šesti korak.) Če boste izpostavljeni na soncu več kot pet ur, uporabite višji zaščitni faktor (SPF 30 in več).  

Nanesite sončno kremo na obraz, vrat, roke in na ostale predele, ki so izpostavljeni soncu. Vedno nanesite sončno kremo vsaj dvajset minut pred odhodom ven, ponovno pa jo nanesite tudi po prekomernem potenju, plavanju ali umivanju rok. 

 

VLAŽENJE

Nežno nanesite vlažilno kremo na suhe predele obraza. Vse Paula's Choice vlažilne kreme so primerne (in celo priporočljive!) za uporabo tudi okrog oči. Nanesite vlažilno kremo res samo na suhe predele, masten tip kože vlažilne kreme morda sploh ne bo potreboval.

 

POSEBNI IZDELKI

Mastna koža

Uporabite Paula's Choice Skin Balancing Oil-Absorbing masko za vpijanje odvečne maščobe na mastni ali mešani koži enkrat do dvakrat tedensko oziroma po potrebi.

Med korakoma 1 in 2 nežno nanesite majhno količino na predele, kjer bi radi vpili odvečno maščobo. Izogobajte se predelu okrog oči. Počakajte 10-15 minut, da se posuši, nato dobro izperite. Nadaljujte z vašo redno rutino.

Suha do zelo suha koža

Uporabite Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment masko tolikokrat kolikor je potrebno, da vaša suha do zelo suha koža ostane navlažena.

Nanesite debelejšo plast na suhe predele ali na celoten obraz in pustite vsaj dvajset minut ali po želji tudi dlje. Izperite z mlačno ali toplo vodo in nadaljujte z vašo redno rutino. Za dodatno vlaženje, ne izpirajte.  Masko lahko uporabite tudi okrog oči. 

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w