Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Če še niste slišali za peptide in njihovo uporabo v kozmetiki, vam bomo v današnjem članku razložili, kaj vse ste do sedaj zamujali. Uporaba peptidov v kozmetičnih izdelkih je sicer znana dlje časa, a najnovejše raziskave kažejo resnično neverjetne koristi, ki jih imajo peptidi za našo kožo. Nekatere informacije so sicer pretirane, a preostali aspekti koristi peptidov za kožo zaslužijo vašo pozornost.

Kaj so peptidi?

Peptidi so drobni delci proteinov in so kot taki sestavljeni iz aminokislin. Ko se aminokisline združijo v različne oblike tvorijo specifične peptide (obstaja stotine različnih vrst peptidov), in ko se peptidi oblikujejo na določen način nastanejo specifični proteini.

Proteini so osnovni gradniki naše kože. Brez peptidov se koža prične spreminjati, kar vodi v izgubo čvrstosti, pojav gub, spremembe v teksturi, koža pa prične zgubljati prožnost.

Okrog peptidov je bilo narejenih ogromno število raziskav, vse pa jasno kažejo, da vsak izmed peptidov deluje na zelo specifičen način, tako, da targetira točno tisto, kar koža potrebuje.

 

Peptidi v negi kože

Kar si je vredno zapomniti je to, da peptidi ne glede na to, kako posebni so, potrebujejo tudi ostale podporne sestavine, da lahko koži nudijo največje možne koristi. Vsak dobro formuliran izdelek mora vsebovati antioksidante, koži podobne sestavine in sestavine, ki obnavljajo kožo (kamor spadajo tudi peptidi). Peptidi lahko veliko naredijo veliko, a ne morejo vsega narediti sami.

Ko so peptidi v kombinaciji z antioksidanti, pomirjevalnimi sestavinami in sestavinami, ki obnavljajo kožo, lahko optimalno targetirajo različne znake staranja, vi pa boste v ogledalu opazili vidne spremembe!

Priporočamo uporabo naslednjih izdelkov 

Paula’s Choice
57,00 €
 
Paula’s Choice
37,00 €
The Ordinary
16,00 €

Bakrovi peptidi: Resnica ali mit?

Zadnje čase se zelo veliko govori o posebni skupini peptidov, bakrovih peptidih, kar izhaja iz preprostega dejstva - osnovni gradniki kože so namreč sestavljeni iz bakra. Torej, logika, ki je temu sledila je, da imajo bakrovi peptidi odlične koristi za kožo. Čeprav bakrovi peptidi spadajo med sestavine, ki kožo obnavljajo, pa obstaja veliko drugih peptidov z enakovrednimi, če ne celo bolj impresivnimi lastnostmi.

Seveda obstajajo raziskave, ki kažejo odlične pozitivne koristi bakrovih peptidov, a te raziskave redko, če sploh, primerjajo bakrove peptide z drugimi peptidi ali ostalimi odličnimi sestavinami, naprimer močnimi antioksidanti. Pomembno se je namreč zavedati dejstva, da poleg bakrovih peptidov obstaja ogromno ostalih odličnih sestavin.

V današnjem času izjemno hitro lahko pride do favoriziranja določene sestavine in ta je v nekem obdobju najbolj priljubljena in okrog nje se dviga tudi največ prahu. Žal pa nega kože ni tako zelo preprosta!

Ironično, a obstaja tudi raziskava, ki kaže, da je baker potencialno toksičen za kožo. Vendar pa ta raziskava govori o čistem bakru v telesu in ne v obliki peptida, ki se ga nanaša na kožo. Negativni učinki so bili zabeleženi, ko je prišlo do neravnovesja količine bakra oziroma prekoračene količine bakra v telesu.

Zaključek

Peptidi so vsekakor krasna dopolnitev vsake rutine nege kože, saj imajo dokazane odlične koristi za kožo. Za opazno izboljšanje zdravja in videza vaše kože in kot pravzaprav velja za vse anti-aging sestavine - najboljši pristop je uporaba ‘koktejl izdelkov’, ki vsebujejo več mešanico različnih sestavin, kot so antioksidanti, sestavine, ki obnavljajo kožo in ne zaščito pred soncem.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w