Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Če imate drobne rdeče izboklinice na zgornjem delu rok, hrbtu ali stegnih, ki včasih povzročajo srbečico, imate verjetno genetsko stanje na koži, ki se imenuje pilarna keratoza (keratosis pilaris). Stanje kože z drobnimi izboklinicami zelo podobnimi mozoljem, prizadane 50-80% najstnikov in približno 40% odraslih. Vzroka ne poznamo. Posamezniki, ki so nagnjeni ekcemom, astmi in alergijam imajo večjo verjetnost, da imajo tudi pilarno keratozo. 50% primerov s pilarno keratozo ima to stanje v svoji družini.

 

Kaj je pilarna keratoza?

Pilarna keratoza ima več oblik: od roza do rdečih izboklinic na licih, do rdečih izboklinic, ki niso vnete, pa do izboklinic, ki so že bolj podobne mozoljem, ki so vnete in pordele. Ne glede na tip in obliko, so te izboklinice zamašene pore, kjer so kožne celice otrdele znotraj pore, nato pa se je pojavilo vnetje. Na žalost za to stanje ni zdravila ali univerzalno učinkovitega izdelka. Kakorkoli pa je splošno znano, da odmaševanje por in zmanjševanje vnetij drastično pripomore k izboljšanju.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Najboljši način za zmanjšanje izboklinic

Na žalost ne obstaja univerzalno zdravilo, je pa splošno znano, da izdelki, ki čistijo pore in zmanjšujejo vnetja znantno pripomorejo k izboljšanju. Uporaba eksfoliantov oziroma hidroksi kislin, ki pomagajo čistiti pore, je na vrhu seznama učinkovitih tretmajev. Alfa hidroksi kisline (AHA), katerih aktivna sestavina je laktična ali glikolna kislina, pomaga pri luščenju odmrlih celic izključno na površini kože. AHA ne morejo prodreti globlje in očistiti pore. Zato potrebujete izdelek z beta hidroksi kislinami (BHA) s salicilno kislino kot aktivno sestavino in nizkim pH-jem, ki omogoča luščenje kože. BHA poleg tega deluje tudi antibakterijsko, kar pomeni, da uničuje morebitne bakterije, ki stanje le še poslabšujejo. Poleg tega je salicilna kislina povezana z aspirinom (aspirin je acetil salicilicna kislina), ki deluje tudi protivnetno. Salicilna kislina je odlična izbira za zmanjševanje nadležnih rdečih izboklinic. Priporočamo uporabo losjona za telo Paula’s Choice RESIST Weightless Body Treatment z 2% BHA, ki je odličen izdelek za zmanjševanje pilarne keratoze in ustreza vsem tipom kože.

Če pa boste ugotovili, da niste dosegli zadovoljivega izboljšanja s salicilno kislino,  lahko razmislite še o uporabi AHA izdelka, ki vsebuje glikolno kislino. Paula’s Choice’s RESIST Skin Revealing Body Lotion z 10% AHA je dobra izbira in je ravno tako primeren za vse tipe kože. Imejte v mislih, da je redna uporaba nujno potrebna za izboljšanje in nadzorovanje pilarne keratoze.

Če boste prenehali z uporabo izdelka, ki se je izkazal za učinkovitega, se bo pilarna keratoza povrnila v prejšnje stanje.

Nekaj dodatnih nasvetov

Ker je pilarna keratoza vnetno stanje, bo vse kar pripomore k zmanjševanju vnetja pomagalo pri izboljševanju stanja.  Izogibajte se izsušujočim milom in čistilom (sestavine, ki držijo mila skupaj, mašijo pore in le še poslabšajo stanje).

Ravno tako je ključnega pomena, da ne izvajate grobih pilngov na koži, kajti grobo luščenje ne bo odstranilo rdečih izboklinic, saj glavna težava ni na površju temveč se skriva globlje, kamor mehanski pilingi ne sežejo. Nasprotno, uporaba pilingov kvečjemu dodatno nadraži kožo in povzroča dodatna vnetja. 

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w