Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Poleti morate nujno poiskati ustrezno sončno zaščito prav zase. Izbrana sončna krema vam mora v vseh pogledih ustrezati, saj jo boste nanašali na kožo vsak dan. V kolikor vaši koži ne bo »prav« v tej kremi, obstaja možnost, da je enostavno ne boste nanašali, kar pa je najslabša izbira! 

Treba bo eksperimentirati

Pri vsaki kremi, ki jo uporabljate dnevno, še posebej pa to drži za kreme z zaščitnim faktorjem, se vam lahko zgodi, da se vam bo krema zdela težka, koža pa sijoča in mastna ter razdražena, za piko na i pa bodo vaše pore zamašene in koža enostavno nečista. Sledite našim smernicam, da boste kljub preizkušanju porabili čim manj denarja in časa, da bi našli zase pravo sončno kremo z zaščitnim faktorjem.

  • Mešana koža, ki je ponekod mastna in drugod suha, vam bo hvaležna za kremo z zaščitnim faktorjem s svilnatim lahkotnim občutkom, ki zmerno vlaži in kožo matira.
  • Pri mastni koži vam svetujemo, da izberete najprej podlago z zaščitnim faktorjem in nato suhi puder (v kamnu), ki ima dovolj visok zaščitni faktor.
  • Za občutljivo kožo ali kožo s pogosto rdečico vam vsekakor priporočamo kremo, ki bo imela za sončno zaščito titanov dioksid in / ali cinkov oksid. Ta tip kreme je bolj gost in kremast, a vseeno na koži ni sijaja.
  • Suha koža bo oboževala kremo, ki bo izdatneje vlažila in vsebovala sončno zaščito.
  • Nekateri imajo izredno suho in tanko kožo, zato vsem tem priporočamo, da izberejo najprej bogato vlažilno kremo, čez njo pa nanesejo vlažilno kremo s faktorjem.

Priporočamo vam naslednje izdelke

 

Kaj je pravi faktor zame (ZF oziroma SPF)?

Brez pretiravanja lahko nanašamo na kožo kreme z visokimi zaščitnim faktorji, vam pa ne priporočamo, da posegate po tistih, katerih ZF je višji od 30. Tovrstne kreme namreč lahko kožo dražijo, zaradi česar prihaja do vnetij, ki se lahko izrazijo kot rdečica ali nečistoče. Naj vam ne bo naporno upoštevati navodil na kremah – najprej malo kreme na podlaket, če po nekaj urah ni znakov rdečice ali draženja, lahko kremo uporabljate. Nikjer ne piše in nihče vam ne more garantirati, da se na vašem obrazu vseeno ne bo pojavila rdečica ali draženje, je pa možnost manjša. V kolikor opazite, da je vaša koža dan ali dva po uporabi določene kreme rdeča, raje prenehajte s to kremo in izberite drugo.

Kreme za okoli oči sicer ne vsebujejo ničesar drugačnega kot običajne kreme, a se vseeno izogibajte temu predelu s sončnimi kremami, saj vam še prehitro lahko krema preko prstov uide na občutljivo očesno sluznico. Za resnično dobro zaščito vam priporočamo kremo z mineralnimi filtri (titanov dioksid in / ali cinkov oksid), poleti pa na soncu vedno in povsod nosite sončna očala, saj z gubanjem kože, mežikanjem in stiskanjem oči povzročate nepovratne gubice okoli oči.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w