Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Za tiste z občutljivo kožo je iskanje izdelkov za nego kože vse prej kot lahko. Formulacija izdelka mora biti dovolj nežna, da ne povzroča reakcij in da na koži deluje prijetno. Tudi pri izbiri sončne zaščite za občutljivo kožo je ključnega pomena najti tako, v kateri se bo koža počutila dobro.

Na kaj moramo biti torej pozorni, ko izbiramo sončno zaščito za nego občutljive kože?

Najprimernejši zaščitni filtri za občutljivo kožo

Mineralni filtri imajo samo dva možna predstavnika. Ko skušamo torej na seznamu sestavin razbrati, katere filtre vsebuje nek izdelek, ne moremo zgrešiti. To sta: titanijev dioksid (titanium dioxide) in cinkov oksid (zinc oxide). Ti dve sestavini sta izjemno nežni in primerni za občutljivo kožo. Vpijeta se namreč samo v zgornjo plast kože, delujeta pa tako, da odbijeta ali razpršita škodljive sončne žarke.

Tudi sintetični filtri  (mednje prištevamo naprimer oxybenzone, octinoxate, octisalate in avobenzone) delujejo na podoben način, le da poleg tega v večji meri tudi pretvarjajo škodljive sončne žarke v toploto in jih na tak način nevtralizirajo preden poškodujejo kožo. Njihova prednost je v tem, da imajo lažjo teksturo. In kljub njihovi enakovredni kakovosti (primerni so zlasti za mastno kožo) lahko na občutljivi koži izzovejo neželene reakcije.

Dermatologi po vsem svetu zato vsem z občutljivo kožo svetujejo uporabo mineralnih filtrov.

Če ste v preteklosti že poskusili izdelek z mineralnimi filtri in se vam je zdela konsistenca pregosta, bele sledi na koži pa so vas običajno spravile v slabo voljo, dovolite, da vas pomirimo. Zahvaljujoč inovacijam lahko zdaj dobimo mineralne filtre v prefinjenih formulacijah, ki delujejo zelo prijetno na koži.

Pri Paula’s Choice Skincare so sledili razvoju in nova spoznanja spretno uporabili tudi v njihovih formulacijah. Tako se lahko pohvalijo s kakovostjo njihovih izdelkov z mineralnimi filtri, ki se uvrščajo med najboljše za občutljivo kožo. To so:

 

Izogibajte se dodanim dišavam

Tudi pri izdelkih z UV filtri je ključnega pomena odsotnost dodanih dišav. Te so mnogokrat dodane le zato, da bi prekrile naravni vonj aktivnih sestavin. To pa vsekakor ni dobro za vašo občutljivo kožo, saj se dišave sproščajo preko reakcij, ki skoraj vedno povzročajo tudi preobčutljivostno ali alergično reakcijo na koži (ta je lahko vidna ali pa neopazno poteka v notranjih plasteh kože). Raziskave so dokazale, da je uporaba dišav v izdelkih za nego kože med najpogostejšimi razlogi za negativne reakcije kože.

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w