Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Čeprav redno uporabljate čistilna sredstva, tonik, zjutraj kremo z zaščitnim faktorjem in vlažilno kremo zvečer (katere ste izbrali po priporočilih ekipe Paula's Choice ali iz linije Paula's Choice) še vedno manjka ena stvar, ki lahko na vaši koži naredi ogromno razliko – hidroksi kisline! Dnevna uporaba dobrega izdelka z AHA kislinami (alfa hidroksi kisline, sem spadata glikolna in mlečna kislina) ali BHA kislinami (beta hidroksi kisline – sem spada salicilna kislina) lahko temeljito spremeni izgled in stanje vaše kože. V nadaljevanju preberite zakaj!

Kako delujejo AHA in BHA?

Naša koža vsak dan odlušči biljon odmrlih kožnih celic. Ko se ta naravni proces upočasni ali ustavi zaradi poškodb od sonca, suhe kože, mastne kože, genetike, različnih kožnih težav, je končni rezultat pusta, suha koža, koža, ki se lušči, zamašene pore, mozolji, bele izboklinice na koži in neenakomeren ten kože. Uporaba hidroksi kislin v vaši dnevni negi vam bo pomagala temeljito spremeniti izgled in stanje vaše kože. Nežno odstranjevanje odmrlih celic bo očistilo zamašene pore, preprečilo izbruhe mozoljev, zgladilo gubice in celo suha koža bo postala preteklost.

Z uporabo AHA in BHA bo vaša koža izgledala mlajše v trenutku

Kako je to mogoče, se verjetno sprašujete. Pomislite recimo na vaša stopala, ki že dolgo niso bila na pedikuri. Debela plast odmrlih kožnih celic na vaših nogah ponavadi izgleda kot suha, groba in obarvana koža, linija med plastjo odmrlih celic in lepo kožo pa je izrazito vidna. Takoj, ko odstranimo plast z odmrlimi celicami stopala izgledajo lepša in bolj gladka. Seveda pa je otrdela koža na vaših nogah nekaj drugega v primerjavi z odmrlimi celicami na vašem obrazu. Z uporabo hidroksi kislin lahko izrazito izboljšamo stanje kože tako na nogah kot na obrazu; seveda pa moramo biti z uporabo hidroksi kislin na predelu obraza daleč najnežnejši. Z dobrimi AHA in BHA hidroksi kislinami, je ta naloga povsem preprosta!

Kaj je razlika med AHA in BHA hidroksi kislinami?

Odlično vprašanje! S primerno formulacijo so tako AHA in BHA hidroksi kisline odlična opcija za odstranjevanje odmrlih celic na površini kože, vendar imata obe AHA in BHA specifično delovanje, katerega je dobro poznati, ko se odločamo katero vrsto hidroksi kislin izbrati:

  • AHA - alfa hidroksi kisline uporabljamo za kožo poškodovano od sonca, suho kožo in starejšo kožo, ki nima težav z nečistočami, saj alfa hidroksi kisline odstranjujejo  vrhnjo poškodovano odmrlo plast celic, poleg tega pa izboljšujejo nivo vlažnosti. Paula's Choice 8% AHA Gel je najbolj priljubljen izdelek naših strank.  
  • BHA – beta hidroksi kisline uporabljamo za mastno kožo ter za kožo nagnjeno k mozoljem, ogrcem in belim izboklinicam saj beta hidroksi kisline raztapljajo maščobo, ki maši vaše pore, preprečuje nastanek ogrcev in ostalih nečistoč, ki vodijo v akne. Izdelki z BHA iz linije Paula's Choice CLEAR so izdelani posebej za mastno/mešano kožo, kožo nagnjeno k ogrcem ter kožo z aknami.  
  • BHA delujejo protivnetno in protibakterijsko, kar sta dodatna razloga za uporabo beta hidroksi kislin, če imate akne ali občutljivo kožo z rdečico.
  • BHA je izjemno primerna za vse tiste z rozaceo. Nekateri izmed njih pa ne prenašajo dobro hidroksi kislin, kljub temu pa se splača preizkusiti več BHA izdelkov, da spoznamo odziv kože. Zelo verjetno je, da boste opazili manj pordelo kožo in bolj gladko ter bolj enakomerno kožo z manj izbruhi.

Če je vaša koža poškodovana od sonca, poleg tega pa imate težave z aknami ali zamašenimi porami, vaši vsakodnevni negi koži dodajte izdelek z BHA. Če želite uporabljati AHA in BHA hkrati, je to seveda možno, vendar ne res potrebno. Če boste uporabljali AHA in BHA, je najbolje, da jih uporabljate posebej, enega zjutraj in drugega zvečer.

Priporočamo vam naslednje izdelke

Kako uporabljamo AHA in BHA izdelke?

  • AHA in BHA izdelek nanesite enkrat ali dvakrat dnevno.
  • Oba lahko nanašate tudi na predel okoli oči, izogibajte pa se vekam in območju direktno pod očmi.
  • Nanesite AHA ali BHA izdelek po tem, ko očistite obraz in po tem, ko se tonik posuši.
  • Zatem, ko se AHA ali BHA izdelek vpijeta v kožo, lahko poljubno nanesete ostale izdelke, kot je vlažilna krema, serum, krema za oči, krema z zaščitnim faktorjem in/ali puder.
  • Če uporabljate izdelke na recept, kot so npr. Renova, ostali retinoidi ali izdelke na recept namenjene rozacei, najprej nanesite BHA ali AHA izdelek.
  • Ekipa Paula's Choice je naredila seznam najboljših izdelkov z AHA in BHA, ki vam je na voljo na beautypedia.com.

Ali lahko uporabljam običajen piling za obnavljanje kože?

Pilingi so seveda ena izmed možnosti za obnavljanje vaše kože, vendar imajo omejitve. Pri uporabi AHA in BHA izdelkov vam za te omejitve ni potrebno skrbeti. Pilingi delujejo le površinsko, na zgornjo plast kože, medtem ko debela plast odmrlih celic ostaja nedotaknjena. Najbolj problematično pa je, da ima večina pilingov grobo in neenakomerno teksturo, ki lahko poškoduje vašo kožo, tako da grobo odlušči povrhnjico, za seboj pa pušča majhne natrganine, ki poškodujejo zaščitno plast vaše kože. Mogoče vas bo presenetilo, vendar pilingi najpogosteje povzročijo več težav, kot pa jih lahko rešijo.

Če kljub temu želite uporabljati piling, lahko preprosto uporabite nežno mikrofaser krpo z vašim čistilnim sredstvom, ki ravno tako deluje na obnavljanje zgornje plasti kože kot katerikoli piling, ki ga kupite. Prednost te možnosti je, da je krpa mehkejša (in zato nežnejša) in seveda ne vsebuje sestavin, ki bi lahko mašile pore, kar mastna koža ali koža nagnjena k aknam sigurno ne potrebuje.

Ali je možna prepogosta uporaba AHA in BHA izdelkov?

Uporaba hidroksi kislin za obnavljanje kože je toplo priporočljiva, kako pogosto pa jih uporabljati, da bo vaša koža dosegla najboljši možni rezultat pa zahteva nekaj eksperimentiranja. Z uporabo kislin je mogoče pretiravati, vaša koža vam bo to tudi pokazala. Za nekatere je optimalna uporaba enkrat dnevno, za druge vsak drug dan, za tretje pa je dovolj enkrat na teden. Uporaba hidroksi kislin pa vsekakor ne učinkuje negativno na to kako se generirajo zdrave celice v globljih plasteh kože. Nasprotno, hidroksi kisline  z odstranjevanjem plasti odmrlih celic na površini kože, izboljšujejo tvorbo kolagena, povečujejo sposobnost kože, da bolje zadržuje vlago in omogočajo normalno delovanje por!

Pričnite z uporabo AHA in BHA 

Sedaj, ko ste izvedeli na koliko različnih načinov lahko uporaba hidroksi kislin (AHA in BHA) pripomore k boljšemu izgledu in stanju vaše kože, vam preostane le še to, da ugotovite katere bi bile za vas najbolj primerne! Ste na najboljši možni poti k lepši, bolj gladki, bolj enakomerni in bolj žareči koži, ki bo povrh vsega izgledala mlajše, prav tako pa se boste enkrat za vselej znebili aken, ogrcev in izboklinic. Za garantirane rezultate si oglejte vrhunske izdelke z AHA in BHA iz linije Paula's Choice ali naša priporočila izdelkov ostalih proizvajalcev na beautypedia.com.

 

(Viri literature: Journal of Cosmetic Science, Junij 2008, strani 175–182, in Marec-April 2006, strani 203–204; Free Radical Biology and Medicine, Maj 17, 2008; Archives of Dermatologic Research, April 2008, strani S31-S38, in Junij 1997, strani 404–409; Journal of Cosmetic Dermatology, Marec 2007, strani 59–65, in September 2006, strani 246–253; International Phytotherapy Research, November 2006, strani 921–934; Aesthetic and Plastic Surgery, May-Junij 2006, strani 356–362; Skin Pharmacology and Physiology, Maj 2006, strani 283–289; Journal of Dermatology, Januar 2006, strani 16–22; International Journal Cosmetic Science, Februar 2005, strani 17–34; Experimental Dermatology, Januar 2005, strani 34–40, in April 2003, Supplemental, strani 57–63; Cancer Letters, December 2002, strani 125–135; Cosmetic Science, September-Oktober 2002, strani 269–282; European Journal of Dermatology, Marec-April 2002, strani 154–156; Dermatologic Surgery, Maj 2001, stran 429, in Maj 1998, strani 573–577; in British Journal of Dermatology, Februar 2001, strani 267–273.)

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w