Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Zakaj so AHA in BHA izdelki nepogrešljivi?

Poslovite se od nečistoč in odkrijte sijočo kožo, osvobojeno odmrlih kožnih celic - brez grobih pilingov, ki lahko kožo poškodujejo!

Čeprav redno uporabljate čistilna sredstva, tonik, zjutraj kremo z zaščitnim faktorjem in vlažilno kremo zvečer, sem zdi, da vaši koži vseeno nekaj manjka. Imate prav - to je korak v negi, ki lahko naredi ogromno razliko na vaši koži. Govorimo seveda o kislinah oz. kemični eksfoliaciji.

Delimo jih na AHA (alfa hidroksi kisline), kamor med drugimi sodijo mlečna, glikolna, malična, mandljeva, citronska in tartarična kislina, in BHA (beta hidroksi kislina), ki je pravzaprav samo salicilna kislina. V nadaljevanju preverite, kako delujejo in zakaj jih želite vključiti v svojo nego.

Kako delujejo AHA in BHA?

Naša koža vsak dan odlušči milijardo odmrlih kožnih celic. Ta naravni proces se lahko upočasni ali ustavi zaradi številnih razlogov: poškodbe od sonca, preveč suha ali preveč mastna koža, genetika, kožne težave … Končni rezultat pa so poudarjene problematike kože, in sicer pust ten, suha koža, luščenje kože, zamašene pore, mozolji, bele izboklinice na koži, neenakomeren ten.A vse to lahko popravite z redno uporabo AHA ali BHA kislin v vaši negovalni rutini, ki lahko temeljito spremenijo videz in stanje vaše kože. Hidroksi kisline namreč razhrahljajo vezi med kožnimi celicami in nežno odstranijo odmrle celice. Ob tem očistijo tudi zamašene pore, preprečijo izbruhe mozoljev, zgladijo gubice in celo navlažijo kožo.Zagotovo si mislite, da boste te rezultate opazili šele čez nekaj časa. Vendar AHA in BHA kisline vas lahko presenetijo s svojim hitrim učinkom.


Z uporabo AHA in BHA bo vaša koža izgledala mlajše v trenutku

Kako je to mogoče, se verjetno sprašujete. Za primer lahko vzamemo vaša stopala, če se vam kdaj zgodi, da že dolgo niste bili na pedikuri. Enako kot drugod na telesu, se tudi na stopalih nabirajo odmrle kožne celice. Na petah je to najbolj opazno, saj debela plast odmrlih kožnih celic ustvarja videz suhe, grobe in obarvane kože. Ko pa z fizično eksfoliacijo odstranimo trdo kožo, pa se takoj pokaže gladka, zdrava in lepša koža. Stopala so zelo trpežna in lahko si privoščimo nekaj robustnega piljenja, da odstranimo odmrlo kožo, vendar na enak, vendar mnogo nežnejši način delujejo tudi kisline na vašem obrazu ali drugod po telesu.

Njihova primarna naloga je, da odstranijo odmrle celice in omogočijo, da se pokaže sijoča in zdrava koža. In to lahko dobri izdelki naredijo čez noč. Nekatere druge učinke kislin, o katerih pišemo v nadaljevanju, pa boste opazili šele z redno uporabo.

Kaj je razlika med AHA in BHA hidroksi kislinami?

Odlično vprašanje! S primerno formulacijo so tako AHA kot tudi BHA kisline odlična opcija za odstranjevanje odmrlih celic na površini kože, vendar imajo AHA in BHA izdelki specifično delovanje, katerega je dobro poznati, ko se odločamo, katero vrsto hidroksi kislin izbrati.

Kakšna je razlika med njimi?

AHA kisline uporabljamo za kožo poškodovano od sonca, suho kožo in starejšo kožo, ki nima težav z nečistočami. Poleg odstranjevanja odmrlih kožnih celih AHA kisline izboljšujejo tudi nivo vlažnosti v koži in nekatere AHA kisline pomagajo posvetliti ten.

BHA kislino pa uporabljamo za mastno kožo ter za kožo nagnjeno k mozoljem, ogrcem in belim izboklinicam, saj salicilna kislina raztaplja maščobo, ki maši vaše pore. Tako BHA kislina preprečuje nastanek mozoljev, ogrcev in ostalih nečistoč, ki vodijo v akne.

BHA deluje tudi protivnetno in protibakterijsko, kar sta dodatna razloga za uporabo beta hidroksi kislin, če imate akne ali občutljivo kožo z rdečico.

BHA je izjemno primerna za vse tiste z rozaceo. Če se borite z rozaceo, obstaja možnost, da vaša koža ne bo dobro prenašala vseh izdelkov z BHA, a je vredno preizkusiti več različnih izdelkov, da spoznate odziv vaše kože. Ko najdete pravi izdelek zase, je zelo verjetno, da boste opazili manj pordelo kožo in bolj gladko ter bolj enakomerno kožo z manj izbruhi.

Kaj izbrati, če opažate problematike iz obeh skupin? Če je vaša koža poškodovana od sonca, poleg tega pa imate težave z aknami ali zamašenimi porami, vaši vsakodnevni negi koži rajši dodajte izdelek z BHA. 

Če želite uporabljati AHA in BHA hkrati, je to seveda možno, vendar ne res potrebno. Če boste uporabljali AHA in BHA, je najbolje, da jih uporabljate posebej, enega zjutraj in drugega zvečer.

PRIPOROČAMO VAM NASLEDNJE IZDELKE

Kako uporabljamo AHA in BHA izdelke?

    • AHA in BHA izdelek nanesite zvečer ali zjutraj in zvečer. Če ga nanašate samo enkrat dnevna, rajši izberite večer. AHA ali BHA izdelke lahko uporabljate tudi redkeje - nekajkrat ali samo enkrat tedensko.
    • Oba lahko nanašate tudi na predel okoli oči, izogibajte pa se vekam in območju direktno pod očmi.
    • AHA ali BHA izdelke nanašate po čiščenju in toniku. Ko se AHA ali BHA izdelek vpije v kožo, pa lahko nadaljujete z ostalimi koraki v vaši negi: vlažilna krema, serum, krema za oči, krema z zaščitnim faktorjem in/ali puder.
    • Če uporabljate izdelke na recept z retinoidi ali izdelke na recept namenjene rozacei, najprej nanesite AHA ali BHA izdelek.

Ali lahko uporabljam običajen piling za obnavljanje kože?

Pilingi so seveda ena izmed možnosti za obnavljanje vaše kože, vendar imajo omejitve. Pri uporabi pa AHA in BHA izdelkov vam za te omejitve ni potrebno skrbeti.

Pilingi delujejo le površinsko, na zgornjo plast kože, medtem ko debela plast odmrlih celic ostaja nedotaknjena. Fizični pilingi imajo še eno, večjo težavo. Najbolj problematično je namreč to, da ima večina pilingov grobo in neenakomerno teksturo, ki lahko poškoduje vašo kožo, tako da grobo odlušči povrhnjico, za seboj pa pušča majhne natrganine, ki poškodujejo zaščitno plast vaše kože. Mogoče vas bo presenetilo, vendar pilingi najpogosteje povzročijo več težav, kot pa jih lahko rešijo.

Če imate radi občutek izjemno čiste in osvežene kože po uporabi pilinga, pa ga lahko dosežete tudi na drugačne načine. Preprosto lahko uporabite nežno krpico iz mikrovlaken, na katero nanesete nežen čistilec, in nežno podrgnete po koži. 

Prav tako boste v naši ponudbi našli nežen piling Paula’s Choice UnScrub, ki vašo kožo očisti in zgladi na nežen način, saj ne vsebuje agresivnih sestavin kot ostali fizični pilingi.

Ali je možna prepogosta uporaba AHA in BHA izdelkov?

Redna uporaba AHA ali BHA kislin za obnavljanje kože je toplo priporočljiva, kako pogosto pa jih uporabljati, da bo vaša koža dosegla najboljši možni rezultat, pa zahteva nekaj eksperimentiranja. Vsaka koža se namreč drugače vede. Za nekoga bo uporaba enkrat tedensko povsem dovolj, medtem ko bodo drugi opazili najboljše rezultate pri vsakodnevni uporabi zjutraj in zvečer.

Vendar je z uporabo kislin mogoče pretiravati, vaša koža vam bo to tudi pokazala. Bodite pozorni na znake razdražene, pordele ali občutljive kože.

Ob uravnoteženi uporabi pa bodo AHA in BHA kisline izboljšale tvorbo kolagena, povečale sposobnost kože, da bolje zadržuje vlago, in spodbudile delovanje por.

Pričnite z uporabo AHA in BHA 

AHA in BHA kisline so najbolj zanesljiva pot k lepši, gladki, mladostni in sijoči polti z enakomernim tenom. Prav tako se boste lahko znebili aken, ogrcev in zamašenih por. Pomembno je le, da izberete pravo vrsto kislin glede na vašo kožo in problematike, ki jih želite odpraviti.

Da vam olajšamo izbiro, smo za konec pripravili nekaj priporočil tako za AHA kot BHA izdelke.

Priporočamo vam naslednje AHA izdelke

Priporočamo vam naslednje BHA izdelke

Geek & Gorgeous
28,00 €

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w