Košarica
0
V nakupni košari ni artiklov.

Veliko se vas verjetno sprašuje ali v svoji rutini nege kože potrebujete serum in kakšne koristi sploh lahko pričakujete od njegove uporabe. Če seruma še nikoli niste uporabljali, vam bomo v tem članku poskušali razložiti zakaj je vredno razmisliti o serumu in kakšne koristi lahko od njega pričakujete.

 

Serumi: Superzvezdniki v rutini nege kože proti staranju

Čeprav drži, da bi moral vsak izdelek v vaši rutini nege kože vsebovati široko paleto antioksidantov in celičnih komunikatorjev, pa od serumov lahko pričakujete še več. Zakaj? Zato, ker najboljši serumi vsebujejo koncentrirane sestavine proti staranju kože za katere ni dovolj prostora v “običajni” vlažilni kremi.

Serumi se od vlažilnih krem razlikujejo v tem, da v njih “ni prostora” za klasične vlažilce ali zgoščevalce – ki so ključne sestavine v losjonih in kremah. Ravno tako serumi ne vsebujejo zaščitnih filtrov za razliko od dnevne kreme. Namesto tega je v serumih več prostora za ostale koristne sestavine ali celo več antioksidantov.

Serum ni nadomestilo za vašo dnevno ali nočno kremo, temveč potencira koristi proti staranju kože in zdravja kože nasploh, če ga uporabljate zjutraj in zvečer. Izjema: Če imate mastno kožo (in zato ne potrebujete dodatne vlažnosti), je dobro formuliran serum vse kar potrebujete v vaši večerni rutini nege kože.

 

Dlje, ko jih uporabljate, serumi boljše učinkujejo proti staranju kože

Najti dober serum je podobno kot začetek dolgotrajne zveze – resnične koristi lahko pričakujete od zveste redne uporabe zjutraj in zvečer. Čeprav boste najverjetneje na vaši koži zelo hitro videli izboljšave (saj njihova formula polna antioksidantov pomirja rdečico in izboljša ten kože), boste tudi in predvsem na dolgi rok opazili manj poškodb od sonca, koža pa bo izgledala bolj zdrava in čvrsta.

Vendar pa bodite pri izbiri serumov pazljivi. S tem mislimo, da ne posegajte po serumih, ki vsebujejo trendi sestavine, ki niso podprte z verodostojnimi raziskavami in od katerih praktično ne boste imeli nobenih koristi, razen tega, da bo vaša denarnica prazna.

Namesto tega raje izberite serume s sestavinami proti staranju, ki so dokazano učinkovite s strani številnih in neodvisnih raziskav. Sestavine o katerih govorimo so močni in stabilni antioksidanti (med njimi izstopajo vitamin C, zeleni čaj in resveratrol) in celični komunikatorji kot je retinol ali niacinamid.

Priporočamo vam naslednje izdelke

 

Nikoli niste premladi za pričetek uporabe seruma

Splošno znano je, da je uravnotežena prehrana in redna telesna aktivnost ključ do zdravja in ohranjanja mladostnega videza. S tem v mislih, ali je res smiselno čakati, da zbolite in pričnete z zdravim načinom življenja šele v vaših 50. ali 60. letih? Nikakor ne – in enako velja tudi glede izdelkov proti staranju kože.

Pričnite z izdelki, ki so polni omenjenih impresivnih sestavin še preden se na vaši koži pojavijo znaki staranja (nikoli ni prehitro) za lepo, mlado in čvrsto kožo iz leta v leto. Vaša koža se ne more "navaditi" na odlične sestavine proti staranju, kot se vaše telo ne more navaditi na dobro in zdravo prehrano.

Seveda pa so sestavine proti staranju učinkovite tudi, ko so znaki staranja na koži že vidni, vendar ne glede na to – preventiva je vedno boljša kot kurativa!

 

Serumi targetirajo različne težave

Temni pigmentni madeži zaradi dolgih let izpostavljanja soncu (ali madeži od izbruhov nečistoč) potrebujejo sestavine, ki služijo kot preventiva in hkrati popravljajo že nastalo škodo. Serumi igrajo ključno vlogo pri zmanjševanju škode povzročene od sonca, ki lahko podaljšuje življensko dobo pigmentacij, hkrati pa pospešujejo naravno celjenje kože.

Seveda, da bi preprečili nadaljnje poškodbe, ki jih povzroča sonce, morate svojo kožo zaščititi z dnevno uporabo sončne kreme s široko spektrsko zaščito in zaščitnim faktorjem 20+.

Opomba: Verjamemo, da želite, da vaši pigmentni madeži izginejo danes, vendar bodite potrpežljivi. Kot je trajalo nekaj časa, da so nastale drobne gubice in madeži, bo ravno tako nekaj časa trajalo, da bo vaš serum popravil nastalo škodo – rezultate lahko pričakujete v 6-12 tednih.

 

Najboljši način uporabe seruma

Zdaj, ko veste kakšne koristi lahko pričakujete od uporabe seruma (ne glede na vaše težave s kožo), smo vam spodaj pripravili nekaj najboljših načinov, kako serum vključiti v vašo rutino nege kože.

Serum uporabljajte zjutraj in zvečer. Antioksidantov ni nikoli preveč. Zjutraj nanesite serum v tankem sloju pod dnevno kremo z zaščitnim faktorjem. Vaša koža se bo lahko obnavljala, hkrati pa bo zaščitena pred okoljskimi vplivi (sonce in onesnaženi zrak). Serum nanesite ponovno zvečer.

Ne obstaja le en “najboljši” serum, zato izberite glede na tip vaše kože in morebitne posebnosti. Ne glede na to kako dobro je serum formuliran, za vas ni pravi, če ne ustreza vaši koži. Primer; če je vaša koža mastna ali mešana, poglejte med lahkimi serumi na vodni osnovi, ki vam ne bodo povzročali težkega ali mastnega občutka na koži. In obratno, če je vaša koža suha, vam bo verjetno všeč serum bogat z rastlinskimi olji!

Serum nanesite po tem, ko ste nanesli AHA ali BHA izdelek, in pred vašo dnevno ali nočno vlažilno kremo. Zvečer lahko tudi zmešate nekaj kapljic seruma z vašo nočno kremo (tega le ne počnite z vašo dnevno kremo, saj ne želite razredčiti sončne zaščite).

Kako kombinirati serum, če uporabljate izdelek na recept (naprimer retinojsko kislino ali izdelek proti aknam)? Brez skrbi — serum deluje odlično s katerim koli izdelkom na recept. Serum nanesite prej ali kasneje (eksperimentirajte, da boste ugotovili kateri vrstni red vam najbolj odgovarja). 

VIP PONUDBE IN NOVOSTI

Vpiši se na e-novice. Brez skrbi, novičke pošiljamo le,
ko imamo kaj zanimivega za povedati.
w